WB: Čudo od djeteta ne staje!

Koko Gof nastavlja san – tinejdžerka odličnom igrom do trećeg kola! Koko Gof, petnaestogodišnjakinja iz SAD, plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je u dva seta (6:3, 6:3) savladala Magdalenu Ribarikovu.  Ova mala je čudo! "Koko" Gof piše istoriju tenisa! Srednjoškolka iz Amerike ostvarila i drugu pobjedu na Vimbldonu.

Tenis 04.07.2019 | 09:38
WB: Čudo od djeteta ne staje!
Gof, koja je 313. teniserka sveta, u narednoj fazi igraće protiv Polone Hercog, koja je bila bolja od Medison Kiz.

Mlada Amerikanka odigrala je još jedan sjajan meč i posle Venus Vilijams, eliminisala je i iskusnu Ribarikovu, koja je duplo starija od nje.

Gof nije pretrpela niti jedan brejk za sat vremena i deset minuta igre, čime je još jednom pokazala da nije slučajno na Vimbldonu.

U prvom setu odlučujući brejk napravila je u šestom gemu, dok je u drugom dva puta oduzela servis Slovakinji i zasluženo se plasirala u naredno kolo.

Još nije kompletirano drugo kolo ovogodišnjeg Vimbldona, a već imamo senzaciju o kojoj će se dugo pričati!

Srednjoškolka iz Amerike, 15-godišnja Kori "Koko" Gof upisala je i drugu pobjedu na čuvenom turniru, pošto je prethodno savladala 24 godine stariju Venus Vilijams. Petostruku osvajačicu Vimbldona!

Mlada teniserka puca od samopouzdanja, a ove srijede to je osjetila Slovakinja Magdalena Ribarikova iz Slovačke. Takmičarka duplo starija od "Koko".

Tinejdžerka je ponovo slavila bez izgubljenog seta - 6:3, 6:3 i plasirala se u treće kolo gdje će se sastati sa 28-godišnjom Polonom Hercog iz Slovenije, 60. na WTA listi.

Kori Gof je trenutno 273. na svijetu, ali sigurno će značajno popraviti plasman poslije ovih sjajnih partija.

Videli smo u ponedeljak suze na licu Kori Gof, nakon što je američka teniserka došla do velikog iznenađenja i trijumfa nad Venus Vilijams. I ne bi to uopšte ni bilo toliko iznenađenje, da ova teniserka nema samo 15 godina i da je do godine kada je ona rođena, Venus već imala četiri osvojene grend slem titule.

Danas već ne možemo da govorimo o iznenađenju, već samo možemo da konstatujemo da je KoriGof preskočila još jednu prepreku na putu ka završnici Vimbldona na terenima Old Ingland Kluba. Ona je danas u poslednjem meču večernjeg dela programa savladala Magdalenu Ribarikovurezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

Prvi set pokazao nam je izuzetnu psihičku stabilnost Kori Gof, naročito na svom servisu. Američka teniserka nije dozvolila Ribarikovoj da dođe ni do jedne brejk lopte, dok je sa druge strane ona uzela brejk u šestom gemu i održala ga sve do kraja. Na kraju, ovaj period igre je rešila u svoju korist rezultatom 6:3.

Ni u drugom setu nije bilo ništa drugačije. Ribarikova ponovo nije ni videla brejk loptu na servis Gofove, dok je sama dva puta uspela da ispusti servis - prvo u trećem, a potom u poslednjem, devetom gemu. Amerikanka je na kraju ovaj set dobila sa 6:3.

Kori Gof će meč trećeg kola igrati protiv slovenačke teniserke Polone Hercog, koja je u drugom kolu napravila veliko iznenađenje savladavši Medison Kiz sa 2:0 (6:2, 6:4).

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar