КА: Перу преко Чилеа до финала након 44 године!

Перу окончао владавину Чилеа – за тититулу после 44 године! Фудбалери Перуа играће против домаћина Бразила у финалу шампионата Јужне Америке у Рио де Жанеиру.  

Фудбал 04.07.2019 | 09:19
КА: Перу преко Чилеа до финала након 44 године!
Перу је ово ЧЕКАО 44 године, Чиле предао титулу! Перу победио Чиле и пласирао се у финале Копа Америке. Прилика за реванш Бразилу за убедљив пораз из прве фазе такмичења.

Перуанци су у другом полуфиналу разбили браниоца титуле Чиле 3:0 у Порто Алегреу и изборили прво финале Копа Америка од 1975.

Двоструки узастопни шампион је већ после првог полувремена био у нокдауну, после голова Флореса и Јотуна на асистенције Кариља.

Коначни нокаут екипа Артура Видала и Алексиса Санчеса је доживела у надокнади времена, а "патосирао" их је ветеран Паоло Гереро.

Чиле се надао трећој узастопној титули, што није успео нико осим Аргентине средином 40-их година прошлог века.

Међутим, иако су изненадили Уругвајце у четвртфиналу победом на пенале, Чилеанци су очигледно потценили снагу духа и тима екипе ПЕруа.

Финале Копа Америка између Бразила и Чилеа на програму је у недељу увече од 22 часа по нашем времену, на терену "Стадион новинара Марија Фиља", који је познатији као "Маракана".

Бразил је деветоструки шампион Јужне Америке, док ће се Чиле борити за свој трећи континентални трофеј.

Чиле ће играти за треће место са Аргентином, у суботу од 21х.

У финалу Копа Америка играће домаћин Бразил и Перу.

"Ла Бланкироха" је у другом полуфиналу, одиграном у Порта Алегреу, савладао Чиле 3:0 (2:0) и тако после више од четири деценије стигао до борбе за титулу најбоље фудбалске селекције у Јужној Америци.

Перу ће се 7. јула у Рију борити за трећи трофеј (шампион био 1939. и 1975), а Бразил за девети. Занимљиво да бело-црвени никада нису изгубили у финалу.

Резултатски гледано у среду увече није било превише узбудљиво на југу Бразила. Перу је већ у првом полувремену стекао два гола предности, да би у наставку меча рутински одрадио посао и још једним голом дотукао актуелног шампиона, двоструког узастопног.

Серију голова започео је Едисон Флорес у 21. минуту, који је одлично реаговао после додавања Андрее Кариља. Јошимар Јотун био је стрелац другог поготка у 38. минуту. Он је само искористио још један сјајан продор Кариља и другу асистенцију на мечу.

Прекаљени нападач Паоло Гереро поставио је коначан резултат у 90. минуту.

Чиле је имао прилику да у судијској надокнади ублажи пораз, али је Едуардо Варгас промашио пенал.

Перу је само четири пута у историји победио Бразил. "Кариоке" су славиле на чак 32 сусрета, а девет их је завршено без победника. Последњи пут су се састали у групној фази овогодишњег издања Копа Америка и домаћин је био више него убедљив – 5:0.

Бело-црвени сада имају прилику за реванш са каматом.



Разбијање како то само комшија може да направи. Перу је други финалиста Купа Америке. Бело-црвени су прегазили Чиле у полуфиналу онако како нико одавно није. Све је било готово после само 40 минута. Тада је већ Перу имао два гола предности, а на крају лаких, убедљивих 3:0 (2:0).

Биће ово трећи пут репрезентацији Перуа да игра у финалу Купа Америке. А, шта је посебно занимљиво? Оба пута када су били финалисти, бело-црвени су постали и шампиони! Додуше, прошле су ево 44 године откако су потомци Инка, како себе зову, били последњи пут у мечу за трофеј. Тада су тукли Колумбију, а први пут, пре тачно 80 година, савладали су Уругвај. Овог пута до трофеја морају преко Бразила.

Двоструки узастопни шампион Купа Америке Чиле морао је да преда круну. Видал, Санчез и екипа нису ништа могли Перуанцима. Имали су далеко већи посед лопте, имали су много више удараца на гол, али броје се само погоци. „Превариле“ су их комшије на сличан начин како су то Чилеанци ранијих година радили многима.

Први гол је био срећна околност, а други потпуно невероватна   грешка голмана Чилеа Аријаса, који ни сам не зна где је кренуо с гола. А, трећи је пао када је већ све било готово, у 90. минуту, када је на крају и Варгас промашио пенал за Црвене, да пропало вече буде употпуњено.

Финале, 7. јул на Маракани, Бразил – Перу.

КУП АМЕРИКЕ – Полуфинале

Бразил – Аргентина  2:0 (1:0)
/Жезус 19, Фирмино 71/

Чиле – Перу  0:3 (0:2)
/Флорес 21, Јотун 31, Гереро 91/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар