Гост факултета: Давид Вујић

Господин Вујић, биће гост Машинског факултета у Београду, где ће одржати предавање „Сербиан 7 ин тхе Аполло 11 Миссион“ и говорити о искуствима када је, као један од седморице главних инжењера српског порекла, учествовао у америчким мисијама на Месецу. Предавање је заказано за петак, 19. јул, у сали 514, с почетком у 12. 00 часова.

Регион 04.07.2019 | 07:26
Гост факултета: Давид Вујић
„Хоустон, wе хаве а проблем!“

Свима је познато да је ову реченицу изговорио астонаут Џон Свајгерт, када је 1970. године, током мисије Аполо 13, контролном центру НАСА у Хјустону казао на проблем кратког споја у летелици током мисије Аполо 13.

Међутим, мало ко зна да је ту драматичну поруку примио један од седрморице Срба, који су учествовали у том програму. Реч је о Давиду Вујићу, инжењеру који је био одговоран за повезивање програма у оквиру Роквел, НАСА и осталих компанија у изради објеката у оквиру мисије Аполо.

Господин Вујић, биће гост Машинског факултета у Београду, где ће одржати предавање „Сербиан 7 ин тхе Аполло 11 Миссион“ и говорити о искуствима када је, као један од седморице главних инжењера српског порекла, учествовао у америчким мисијама на Месецу. Предавање је заказано за петак, 19. јул, у сали 514, с почетком у 12.00 часова.

Иначе, поред Давида Вујића у Аполо програму учствовали су и Славољуб Вујић, Милојко Вучелић, Данило Бојић, Павле Дујић, Петар Галовић и Милисав Шурбатовић.

Господин Вујић у Београд долази са својим супругом, госпођом Џунџер Вујић, која је више од 35 година обављала високе функције у различитим одборима америчког Конгреса. Гостовање господина Вујића и његове супруге, организовао је ван.проф. др Ђорђе Чантрак са Машинског факулета Универзитета у Београду, уз подршку У.С. Спеакер програма у Србији.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар