Gost fakulteta: David Vujić

Gospodin Vujić, biće gost Mašinskog fakulteta u Beogradu, gde će održati predavanje „Serbian 7 in the Apollo 11 Mission“ i govoriti o iskustvima kada je, kao jedan od sedmorice glavnih inženjera srpskog porekla, učestvovao u američkim misijama na Mesecu. Predavanje je zakazano za petak, 19. jul, u sali 514, s početkom u 12. 00 časova.

Region 04.07.2019 | 07:26
Gost fakulteta: David Vujić
„Houston, we have a problem!“

Svima je poznato da je ovu rečenicu izgovorio astonaut Džon Svajgert, kada je 1970. godine, tokom misije Apolo 13, kontrolnom centru NASA u Hjustonu kazao na problem kratkog spoja u letelici tokom misije Apolo 13.

Međutim, malo ko zna da je tu dramatičnu poruku primio jedan od sedrmorice Srba, koji su učestvovali u tom programu. Reč je o Davidu Vujiću, inženjeru koji je bio odgovoran za povezivanje programa u okviru Rokvel, NASA i ostalih kompanija u izradi objekata u okviru misije Apolo.

Gospodin Vujić, biće gost Mašinskog fakulteta u Beogradu, gde će održati predavanje „Serbian 7 in the Apollo 11 Mission“ i govoriti o iskustvima kada je, kao jedan od sedmorice glavnih inženjera srpskog porekla, učestvovao u američkim misijama na Mesecu. Predavanje je zakazano za petak, 19. jul, u sali 514, s početkom u 12.00 časova.

Inače, pored Davida Vujića u Apolo programu učstvovali su i Slavoljub Vujić, Milojko Vučelić, Danilo Bojić, Pavle Dujić, Petar Galović i Milisav Šurbatović.

Gospodin Vujić u Beograd dolazi sa svojim suprugom, gospođom Džundžer Vujić, koja je više od 35 godina obavljala visoke funkcije u različitim odborima američkog Кongresa. Gostovanje gospodina Vujića i njegove supruge, organizovao je van.prof. dr Đorđe Čantrak sa Mašinskog fakuleta Univerziteta u Beogradu, uz podršku U.S. Speaker programa u Srbiji.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar