WБ: Ноле сигуран, Јанко добар, али...

Типсаревић солидан, али Андерсон иде даље.  Српски тенисер поражен након четири сета.  Болови и Андерсон елиминисали Типсаревића са Вимблдона.  Српски тенисер Јанко Типсаревић у другом колу Вимблдона поражен је од јужноафричког тенисера Кевина Андерсона са 3-1 у сетовима.  Ђоковић за сат и по времена до трећег кола Вимблдона.  Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Вимблдона победом над Денисом Кудлом у три сета – 6:3, 6:2, 6:2.

Тенис 03.07.2019 | 21:07
WБ: Ноле сигуран, Јанко добар, али...
Испрсио се Јанко Типсаревић  у другом колу Вимблдона, пружио одличан отпор у прва два сета, али на крају је морао да пружи руку бољем. Кевин Андерсон се тако пласирао у трећу рунду, пошто је славио резултатом 3:1 (6:4, 6:7, 6:1, 6:4).

У првом сету је брејк на самом почетку меча коштао Јанка Типсаревића бољег резултата. КевинАндерсон је одмах преузео иницијативу, те је лако одбранио стечену предност и на крају овај део игре добио резултатом 6:4.

Други сет донео нам је велику борбу, а брејк нисмо видели, па је победник морао бити одлучен тајбрејком. И тамо је било веома тврдо, ниједан тенисер није дуго успео да одузме другом сервис, а када је то учинио Јанко Типсаревић, све је било готово. Он је тако добио одлучујући гем са 7:4, те тако поравнао резултат у сетовима.

Велики пад у игри нашег тенисера виђен је у трећем сету. Андерсон је дошао до два брејка, док Типсаревић није могао да пронађе адекватан одговор. На крају, на семафору је стајало 6:1, а у паузи је Јанко затражио и медицински тајмаут, па је било јасно да ствари не иду у добром смеру.

Ни у четвртом сету се није много променило. Јужноафриканац је већ у првом гему узео брејк и успео је да га сачува све до самог краја. Овај део игре решен је резултатом 6:4.

Кевин Андерсон ће се у трећем колу састати са Гвидом Пељом, који је у другом колу тријумфовао против Андреаса Сепија у пет сетова, 3:2 (6:4, 4:6, 4:6, 7:5, 6:1).

Јанко није искористио предност првог сервиса на мечу.

Андерсон му је послао једну дубоку лопту коју је Јанко неконтролисано послао у аут, затим је направио сервис грешку на коју је уложио и неуспешан ћеленџ, па је јужноафрички тенисер искористио брејк лопту и повео са 1:0.

Брејк је само потврдио на свом сервису, да би Типсаревић успео мало да се тргне и трећи гем припише себи, па је тако вратио Андерсонову предност на минимум. Није било брејкова до краја овог сета, па је Јужноафриканац резултатом 6:4 освојио први сет.

Српски тенисер је други сет почео на најбољи могући начин. Први гем је трајао веома дуго, Јанко је морао да спашава брејк лопту, али је на крају све испало добро по њега, пошто је освојио први гем.

У доброј ситуацији се налазио Јанко Типсаревић, пошто је успевао да осваја поене на свом сервису. Јако добро је сервирао и Кевин Андерсон, који је управо на тај начин и добијао највећи број својих поена, баш као што је то радио и против Џона Изнера својевремено, када је имао 49 асова на једном мечу.

Само један поен је Јанко дозволио свом противнику у 11. гему и успео да поведе са 6:5. Андерсон је такође добро одсервирао, српски тенисер је освојио само један поен, па смо отишли у тај-брејк.

У тај-брејку је Андерсон погрешио направивши две сервис грешке при резултату 5:4 у корист српског тенисера. Потом је добро сервирао, да би Јанко натерао Андерсона да погоди мрежу и тако дође до изједначења.

Трећи период је почео без већих турбуленција. Типсаревић и Андерсон су освојили по један гем на свом сервису и чини се да ћемо добити баш онакав меч какав смо и очекивали.

Кевин Андерсон преузима примат у трећем сету. Успео је да поведе са 3:1 и то после ситуације у којој је Типсаревић имао чак две гем лопте, па касније и предност у "дјусу".

Лако је Андерсон добио овај трећи сет, резултатом 6:1, који је ипак остао у сенци повреде Јанка Типсаревића, па је чак морао да затржи и медицински тајм-аут одмах по окончању истог. И у наставку се тешко кретао, са болним гримасама на лицу, али је ипак одлучио да да свој максимум.

Андерсонови снажни и прецизни ударци доносили су му велики број поена, па је тако успео одмах на старту да направи брејк, али и без већих проблема да га потврди.

Један маратонски гем који је трајао прилично дуго освојио је српски тенисер. Типсаревић је попио таблету против болова, наставио да игра, освојио пети гем и продужио свој останак у мечу.

Након девет одиграних гемова, Кевин Андерсон је имао предност од 5:4 и свој сервис на ком је могао да елиминише храброг Јанка Типсаревића. Након велике борбе, Андерсон је 24. асом савладао Јанка Типсаревића са 6:4, 6:7, 6:1, 6:4.

У наредној рунди, Андерсон ће се састати са аргентинским тенисером Гвидом Пељом.

Јанко Типсаревић (35) имао је веома тежак задатак у другом колу Вимблдона. 

Наспрам себе имао је Кевина Андерсона, осмог тенисера АТП листе и актуелног вицешампиона лондонског гренд слема. Поврх тога, мучио га је и бол који му је отежавао кретање...

У таквој ситуацији, сјајни српски ветеран водио је веома равноправну борбу са фаворитом снажног сервиса, који је морао да се добро озноји да би избацио Београђанина.

Кевин Андерсон - Јанко Типсаревић 3:1 (6:4, 6:7, 6:1, 6:4)

Прошлосезонски финалиста био је у три од четири сета под притиском, а у изразито битном тренутку имао је и огромну срећу. Током дуге, дуге размене у последњем гему погодио је сајлу мреже и лоптица је упала у Јанково поље.

Андерсон је тако изборио меч лопту, а Типсаревић је пао на колена у неверици...

Јужноафриканац ту шансу није скористио, али је видно нервозан ипак погодио наредни први сервис и изборио другу меч лопту. Ту је био крај.

У следећем колу, данашњи фаворит играће против Аргентинца Гвида Пеље, док је пред Јанком период одмора од овогодишњег Вимблдона, на којем је први пут после седам година ушао у друго коло и у два меча провео на терену скоро седам сати.

Андерсон је добио први сервис резултатом 6:4, тако што је у првом гему "брејкнуо" српског представника, а потом мирно привео посао крају, док је Јанко постајао све нервознији.

У другом сету, Андерсон је чврсто држао свој сервис, али је и Јанко налазио начин да се супротстави. После девет гемова и кратке свађе са судијом, Типсаревић је мирно одсервирао и повео 5:4, а затим је остао у истом ритму до тај-брејка...

У финишу борбе за сет, Јанко је одузео сет осмом играчу света и искористио другу сет лопту, за изједначење - 7:6!

Уследио је много краћи трећи сет, у којем је Андерсон за пола сата изборио 6:1 и још једно вођство!

Нажалост, од тог тренутка Јанко је ушао у све очигледнији проблем са боловима. Тражио је помоћ лекара, али је и током поена и између размена било очигледно да није сто одсто спреман да настави...

Ипак, српски тенисер је нашао начин да се још једном супротстави и да не клоне ни после изгубљеног сервиса на почетку последњег сета. Андерсон је ту предност користио, али Типсаревић заслужује велики аплауз и дубок наклон за показано у Лондону, након бројних проблема са којима се суочавао претходних година.

Још једна рутина, шетња по трави се наставља! Први тенисер света славио након само сат и по игре против Американца Кудле - 6:3, 6:2, 6:2.

Најбољи тенисер света одиграо је веома добар меч у другом колу и за пласман у осмину финала играће против Хуберта Хуркача.

Ђоковићу, који брани титулу у Лондону, за победу против Американца било је потребно сат времена и 30 минута.

Српски тенисер фуриозно је кренуо дуел и после тринаест минута игре на семафору је 5:0. Чинило се да ће Новак с нулом освојити први сет, али је онда дошло до опуштања.

Кудла, који је 111. тенисер сета, успео је да врати један брејк предности и смањи на 5:3. То је било све од Кудле у првом сету, пошто је Новак овај период игре добио са 6:3.

У другом сету видели смо сличан развој ситуације као у првом. Ђоковић је брзо успео да дође до дуплог брејка, а потом је Кудла вратио један.

Ипак, Новак је поново одузео сервис Американцу и резултатом 6:2 дошао до 2-0 у сетовима.

Током трећег периода игре гледали смо леп тенис, уз доминацију српског играча. Новак је поново са два брејка предности окончао сет и поставио коначних – 6:3, 6:2, 6:2.

На првој препреци у одбрани Вимблдона, Новак Ђоковић није се дуго задржао. Немац Филип Колшрајбер савладан је 3:0, а максималним резултатом у сетовима прескочен је и Американац украјинског порекла, Денис Кудл - 6:3, 6:2, 6:2.

Меч је трајао који минут дуже од сат и по, али утисак је да је наш тенисер могао и брже до пласмана у треће коло. Посебно јер је до вођства 5:0 у првом сету стигао после само 15 минута игре!

Био је ово први међусобни дуел тренутно водећег и 111. тенисера на АТП листи. Одигран је на Централном терену "Ол Ингланд клаба", а начекали су се његови актери да почне, пошто је претходно борба домаћег тенисера Кајла Едмунда и Фернанда Вердаска трајала чак три сата и 42 минута. Шпанац је славио после преокрета - 4:6, 4:6, 7:6, 6:3, 6:4.

Новак ће у наредном колу играти против Пољака Хуберта Хуркача (22. на АТП листи). Досад су се једном срели, на овогодишњем Ролан Гаросу, када га је Ђоковић рутински савладао (6:4, 6:2, 6:2).

Новак експрес. Српски тенисер је без икаквих проблема савладао америчког тенисера Дениса Кудлуу другом колу Вимблдона у три сета - 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Од самог старта, било је јасно да Ђоковић неће имати тежак посао против 111. играча на АТП листи. Први сет започет је фуриозном серијом српског тенисера. Након неколико минута на семафору је већ писало 4:0, пошто је Ђоковић успео већ у старту да направи два брејка предности. Кудла је до краја сета ипак успео делимично да се врати, па је Србин овај део игре решио у своју корист резутлатом 6:3.

Где је стао у првом, Новак је наставио у другом сету. Кудла је имао велике проблеме да задржи свој сервис, па је Ђоковић чак у три наврата успевао да направи брејк. Додуше, једном је то успео да учини и амерички тенисер на сервис Нолета, па је сет решен резултатом 6:2 у корист првог на АТП листи.

Ни трећи сет није донео промену плоче. Ђоковић је само довршио започет посао и брејком већ на старту докрајчио Кудлу. Овај период игре завршен је резултатом 6:2.

Наш тенисер је доминирао у свим сегментима игре. Забележио је чак девет асова више од ривала, пошто је успео да одсервира на тај начин у 12 наврата. Имао је знатно бољу реализацију како првог, тако и другог сервиса, па нам и сам поглед на статистику каже да Кудла данас није имао шта да тражи на Централном терену.

Ђоковић ће се тако у трећем колу Вимблдона састати против пољског тенисера Хурберта Хуркача, који је у другој рунди избацио Леонарда Мајера победвиши резултатом 3:1 (6:7, 6:1, 7:6, 6:3). Тај меч ће се играти вероватно у петак.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар