Тест: Прорадила Партизанова артиљерија - 6:0!

Црно-бели уверљиви у првом тест мечу на припремама у Словенији! Грмело у Словенији, грмео и Партизан, повреда Лакчевића! Црно-бели победили Белтинце 6:0 у првој утакмици на припремама у Словенији. Никола Лакчевић постигао гол, али се потом повредио. Ожеговић два пута у мету.

Фудбал 03.07.2019 | 20:36
Тест: Прорадила Партизанова артиљерија - 6:0!
Добро је почело по Партизан

Иако је резултат углавном у другом плану на припремним утакмицама, поготово у средњој фази у којој се тренутно налазе фудбалери Партизана, победа од 6:0 (2:0) може само да прија стручном штабу и првотимцима српског освајача Купа.

"Парни ваљак" је већ сутрадан по доласку на Похорје и после само једног одрађеног тренинга одиграо и први тест меч, а противник је био словеначки друголигаш Белтинци.

После пораза од Будућности из Подгорице (0:1) и победе против Звијезде 09 у Угљевику (0:2), црно-бели уписали су још један тријумф, врло убедљив, у којем смо видели пет стрелаца. Истакао се Огњен Ожеговић са два поготка у 65. и 90. минуту.

Уписали су се још Ђорђе Ивановић у 20, Доминик Динга у 27, Никола Лакчевић у 60. и Светозар Марковић у 83. минуту

Нажалост, није све било сјајно по Партизан, јер је Лакчевић у 72. минуту изашао због повреде, највероватније је у питању репона.

Тренер Саво Милошевић одлучио се да у два полувремена изведе различите саставе.

Распуцани, разиграни, растрачни. На премијери припремног периода у Словенији, Партизанови фудбалери су у резулатском смислу прошли најбоље откако су окупили овог лета, мада се и очекивало да баш у обрачуну са недораслим локалним друголигашем покажу ауторитет у игри и ефикасном партијом напумпају мишиће самопоуздањем пред окршаје са, објективно, захтевнијим екипама.

Секстет голова у режији црно-белих, пет различита стрелца, провала облака и нехумани услови у првом, као и тренутно најјачи састав у другом делу, као и запажене роле млађарије прекомандоване из омладинског погона, главне су секвенце теста после ког Саво Милошевић може да буде задовољнији него проверава са Будућности и Звијездом 05.

Освајач Купа Србије славио је 6:0, тако што је бар 90 одсто времена диктирао ритам, био офанзиван, тражио решења и кроз пас и кроз ваздух, али за неку подробнију анализу, реално гледајући, није било места, јер лимитиран тим Белтинаца ни тркачки, ни знањем, па ни борбеношћу није могао да парира Београђанима. Све време је српски тим држао лопту, питао се за дешавања на терену, чиме је ударио темељ веселијој атмосфери пред суботњи дуел са Олимпијом у Љубљани и 10. јула у Клагенфурту са Бордоом.

Брзином је Парни ваљак ломио отпор ривала већ у уводу меча. Брзом разменом пасова долазио лако пред казнени процтор и једино се чекала егзекуција. А онда два комада за три минута. У првој ситуацији млађани Лазар Павловић је послужио Ђорђа Ивановића, да би бивши капитен Спартака искористио зицер, а недуго затим је после корнера талентовани Иван Милосављевић извео корнер, а новајлија из руског Урала, Доминик Динга, показао да ће бити од користи у противничком казненом просотру. Тај први део игре фудбалери су гледали како да се не повреде, јер се због јаке кише и натопљеног терена играло малтене у ватерполо условима.

Падавине су почетком другог дела стале, али Партизан није. Тренер Милошевић променио је скоро цео тим, извео сем Рикарда и ровитог Остојића најбоље што има на располагању у овом тренутку, на терену је била већина момака близу првих 11 и деловала је отресито. Као да је жељна фудбала. Посебно се то односи на повратника Огњена Ожеговића, који је матретирао одбрану Белтинаца, дао два и наместио један гол, док су се у стрелце уписали још полетарац Лакчевић (касније замењен због лакше повреде) и штопер Светозар Марковић после убацивања Бамбија Тошића из корнера.

ПАРТИЗАН – БЕЛТИНЦИ 6:0 (2:0)
/Ивановић 20, Динга 23, Лакчевић 60, Ожеговић 65, 90 пен, Марковић 83/

Руше. Гледалаца: око 100. Судија: Нејц Гергич (Словенија)

ПАРТИЗАН – Прво полувреме: Поповић – Пешукић, Динга, Вујачић, Шеховић – Смиљанић, Милосављевић – Лутовац, Л. Павловић, Ф. Стевановић – Ивановић. Друго полувреме: Н. Стевановић – Н. Р. Милетић, Динга (од 60. Марковић), Урошевић – Шћекић, Здјелар – Тошић, Сума, Лакчевић – Ожеговић. 

БЕЛТИНЦИ: Звер, Хартман, Хочевар, Маучец, Апатич, Вестовшек, Радуха, Зорман, Кристл, Копривца. Играли су још: Серц, Лукач, Коципер, Сочич, Балажиц, Пихлер, Морец, Емпрули, Мавко, Ткалец. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар