Test: Proradila Partizanova artiljerija - 6:0!

Crno-beli uverljivi u prvom test meču na pripremama u Sloveniji! Grmelo u Sloveniji, grmeo i Partizan, povreda Lakčevića! Crno-beli pobedili Beltince 6:0 u prvoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Nikola Lakčević postigao gol, ali se potom povredio. Ožegović dva puta u metu.

Fudbal 03.07.2019 | 20:36
Test: Proradila Partizanova artiljerija - 6:0!
Dobro je počelo po Partizan

Iako je rezultat uglavnom u drugom planu na pripremnim utakmicama, pogotovo u srednjoj fazi u kojoj se trenutno nalaze fudbaleri Partizana, pobeda od 6:0 (2:0) može samo da prija stručnom štabu i prvotimcima srpskog osvajača Kupa.

"Parni valjak" je već sutradan po dolasku na Pohorje i posle samo jednog odrađenog treninga odigrao i prvi test meč, a protivnik je bio slovenački drugoligaš Beltinci.

Posle poraza od Budućnosti iz Podgorice (0:1) i pobede protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku (0:2), crno-beli upisali su još jedan trijumf, vrlo ubedljiv, u kojem smo videli pet strelaca. Istakao se Ognjen Ožegović sa dva pogotka u 65. i 90. minutu.

Upisali su se još Đorđe Ivanović u 20, Dominik Dinga u 27, Nikola Lakčević u 60. i Svetozar Marković u 83. minutu

Nažalost, nije sve bilo sjajno po Partizan, jer je Lakčević u 72. minutu izašao zbog povrede, najverovatnije je u pitanju repona.

Trener Savo Milošević odlučio se da u dva poluvremena izvede različite sastave.

Raspucani, razigrani, rastračni. Na premijeri pripremnog perioda u Sloveniji, Partizanovi fudbaleri su u rezulatskom smislu prošli najbolje otkako su okupili ovog leta, mada se i očekivalo da baš u obračunu sa nedoraslim lokalnim drugoligašem pokažu autoritet u igri i efikasnom partijom napumpaju mišiće samopouzdanjem pred okršaje sa, objektivno, zahtevnijim ekipama.

Sekstet golova u režiji crno-belih, pet različita strelca, provala oblaka i nehumani uslovi u prvom, kao i trenutno najjači sastav u drugom delu, kao i zapažene role mlađarije prekomandovane iz omladinskog pogona, glavne su sekvence testa posle kog Savo Milošević može da bude zadovoljniji nego proverava sa Budućnosti i Zvijezdom 05.

Osvajač Kupa Srbije slavio je 6:0, tako što je bar 90 odsto vremena diktirao ritam, bio ofanzivan, tražio rešenja i kroz pas i kroz vazduh, ali za neku podrobniju analizu, realno gledajući, nije bilo mesta, jer limitiran tim Beltinaca ni trkački, ni znanjem, pa ni borbenošću nije mogao da parira Beograđanima. Sve vreme je srpski tim držao loptu, pitao se za dešavanja na terenu, čime je udario temelj veselijoj atmosferi pred subotnji duel sa Olimpijom u Ljubljani i 10. jula u Klagenfurtu sa Bordoom.

Brzinom je Parni valjak lomio otpor rivala već u uvodu meča. Brzom razmenom pasova dolazio lako pred kazneni proctor i jedino se čekala egzekucija. A onda dva komada za tri minuta. U prvoj situaciji mlađani Lazar Pavlović je poslužio Đorđa Ivanovića, da bi bivši kapiten Spartaka iskoristio zicer, a nedugo zatim je posle kornera talentovani Ivan Milosavljević izveo korner, a novajlija iz ruskog Urala, Dominik Dinga, pokazao da će biti od koristi u protivničkom kaznenom prosotru. Taj prvi deo igre fudbaleri su gledali kako da se ne povrede, jer se zbog jake kiše i natopljenog terena igralo maltene u vaterpolo uslovima.

Padavine su početkom drugog dela stale, ali Partizan nije. Trener Milošević promenio je skoro ceo tim, izveo sem Rikarda i rovitog Ostojića najbolje što ima na raspolaganju u ovom trenutku, na terenu je bila većina momaka blizu prvih 11 i delovala je otresito. Kao da je željna fudbala. Posebno se to odnosi na povratnika Ognjena Ožegovića, koji je matretirao odbranu Beltinaca, dao dva i namestio jedan gol, dok su se u strelce upisali još poletarac Lakčević (kasnije zamenjen zbog lakše povrede) i štoper Svetozar Marković posle ubacivanja Bambija Tošića iz kornera.

PARTIZAN – BELTINCI 6:0 (2:0)
/Ivanović 20, Dinga 23, Lakčević 60, Ožegović 65, 90 pen, Marković 83/

Ruše. Gledalaca: oko 100. Sudija: Nejc Gergič (Slovenija)

PARTIZAN – Prvo poluvreme: Popović – Pešukić, Dinga, Vujačić, Šehović – Smiljanić, Milosavljević – Lutovac, L. Pavlović, F. Stevanović – Ivanović. Drugo poluvreme: N. Stevanović – N. R. Miletić, Dinga (od 60. Marković), Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Suma, Lakčević – Ožegović. 

BELTINCI: Zver, Hartman, Hočevar, Maučec, Apatič, Vestovšek, Raduha, Zorman, Kristl, Koprivca. Igrali su još: Serc, Lukač, Kociper, Sočič, Balažic, Pihler, Morec, Empruli, Mavko, Tkalec. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar