Оставио близанца у затвору и побјегао

Осуђеник из Турске који има 19 година успио је да побјегне из затвора тако што је замијенио мјеста са својим братом близанцем који му је дошао у посјету.

Занимљивости 03.07.2019 | 20:22
Оставио близанца у затвору и побјегао
Мурат А. је служио дугогодишњу казну због убиства у затвору "Е Типи Капаси" на југу Турске. Њега је посјетио његов брат близанац Хусеин прошле недјеље. Затворски чувари су дозволили да се браћа виде у четири ока, а они су искористили ову прилику да замијене мјеста те да на тај начин Мурат побјегне из затвора.

Фотографија браће која је објављена у медијима у Турској показује да браћа нису баш потпуно идентична, међутим то их није спријечило да преваре чуваре затвора те је Мурат успио само да прошета до излаза затвора са лажним документима.

Још није познато зашто је брат близанац осуђеног криминалца пристао да са њим замијени мјеста у опаком затвору, али истрага ће ускоро открити много више детаља о овом бизарном случају.

Засад је познато да овај затвор нема систем за распознавање лица који би могао да уочи неправилност у случају да то не пође за руком чуварима у затвору.

Није јасно како чувари нису одмах примијетили да је нешто другачије на криминалцу који је у том тренутку боравио већ годину дана иза решетака и сви су га јако добро познавали.

Након што су примијетили да је у ћелији погрешан човјек, чувари су одмах обавијестили локалну полицију, која је претресла Хусеинов дом и у њему пронашла Мурата. Затвореник је враћен иза решетака брже него што је изашао из затвора.

Због овог догађаја близанци су сада заједно иза решетака, а полиција покушава да открије разлоге због који су мијењали мјеста и изазвали бјекство без активирања аларма у затвору.

Оно што је посебно интересантно је чињеница да ово није први пут да су неки близанци извели успјешан бијег из затвора.

Прије неколико година Александар Џеферсон Делгадо, затвореник из Перуа, успио је побјећи након што га је посјетио брат близанац који је остао на његовом мјесту у затвору.

Чувари су повјеровали у причу брата близанца тек када су пристали да му поново узму отиске прстију.

За разлику од случаја у Турској, овај из Перуа је изазвао много већу панику јер је требало много више времена полицајцима да примијете превару и пронађу одбјеглог брата близанца.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар