Још један повратак у Звезду!

Чарлс Џенкинс, трећи пут! Према информацијама специјализованог портала "Еурохоопс", искусни амерички бећ трећи пут ће појачати црвено-беле.  Миљеник Делија поново на старој адреси.

Кошарка 03.07.2019 | 20:17
Још један повратак у Звезду!
Црвена звезда и Чарлс Џенкинс (30) - трећи пут!

Искусни Американац са српским пасошем вратиће се још једном на Мали Калемегдан, где је и започео европску каријеру 2013. године.

Према сазнању портала "Еурохоопс", Џенкинс и Звезда су постигли договор и љубимац навијача црвено-белих ускоро ће задужити дрес у којем је укупно одиграо три сезоне и стекао европску афирмацију.

Протекле две године он је играо за Химки, где је прешао након своје сјајне сезоне 2016/17, коју је завршио као МВП финала АБА лиге.

Његовим доласком, регионални шампион ојачаће бековску линију на обе позиције, јер је Џенкинс и у претходном боравку у Звезди показао да може да игра и као плејмејкер.

Пожртвовани Њујорчанин је у црвено-белом дресу освојио по две АБА и српске титуле, као и три трофеја Купа Радивоја Кораћа.

До сада, Звезда је потврдила останак Бранка Лазића, Филипа Човића, Борише Симанића, Мохамеда Фајеа и Стратоса Перпероглуа (сви потписали нове уговоре), као и звучног појачања Дерика Брауна.

После Дерика Брауна - Чарлс Џенкинс!

Размазила је управа Црвене звезде своје навијаче и у последња три месеца приређује им само најбоље ствари! После бомбастичног појачања у лику Дерика Брауна, Црвена звезда је на Мали Калемегдан довела омиљеног лика свих звездаша Чарлса Џенкинса, јавља Еурохоопс!

Трећи пут у каријери, херој северне трибине облачи црвено-белу опрему и тако извесно комплетира бековску линију заједно са Билијем Бероном. После двогодишњег рада у Подмосковљу, Џенкинс ће покушати да и трећи боравак на Малом Калемегдану окити шампионском титулом у Јадранској лиги и што бољим издањем у елитном клупском такмичењу. Џенкинс је потписао уговор за ову сезону, а постојаће опција да сарадња буде настављена и у такмичарској 2020/21. Подсетимо, Црвена звезда је од завршетка сезоне продужила уговоре са Билијем Бероном, те капитеном Бранком Лазићем, Филипом Човићем, Боришом Симанићем, Стратосом Перпероглуом и Мохамедом Фајеом, а Џенкинс је друго овосезонско појачање. Не и последње! 

Популарни Ђенка је у претходна два боравка у Београду освојио две шампионске титуле у Јадранској лиги, као и два пехара у Суперлиги Србије, уз три Купа Радивоја Кораћа. Био је и МВП финалне серије регионалног такмичења 2017. године, када се и нашао у идеалном тиму.

Прошле сезоне је у дресу Химкија одиграо 34 утакмице у Евролиги, уз просек од 21 минут на паркету и близу шест поена и по два скока и асистенције, уз једну украдену лопту. Ипак, своје најбоље роле пружао је управо као кошаркаш Црвене звезде, због чега је и заузео посебно место у срцима свих навијача. 

Велики разлог за славље имају црвено-бели. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар