Još jedan povratak u Zvezdu!

Čarls Dženkins, treći put! Prema informacijama specijalizovanog portala "Eurohoops", iskusni američki beć treći put će pojačati crveno-bele.  Miljenik Delija ponovo na staroj adresi.

Košarka 03.07.2019 | 20:17
Još jedan povratak u Zvezdu!
Crvena zvezda i Čarls Dženkins (30) - treći put!

Iskusni Amerikanac sa srpskim pasošem vratiće se još jednom na Mali Kalemegdan, gde je i započeo evropsku karijeru 2013. godine.

Prema saznanju portala "Eurohoops", Dženkins i Zvezda su postigli dogovor i ljubimac navijača crveno-belih uskoro će zadužiti dres u kojem je ukupno odigrao tri sezone i stekao evropsku afirmaciju.

Protekle dve godine on je igrao za Himki, gde je prešao nakon svoje sjajne sezone 2016/17, koju je završio kao MVP finala ABA lige.

Njegovim dolaskom, regionalni šampion ojačaće bekovsku liniju na obe pozicije, jer je Dženkins i u prethodnom boravku u Zvezdi pokazao da može da igra i kao plejmejker.

Požrtvovani Njujorčanin je u crveno-belom dresu osvojio po dve ABA i srpske titule, kao i tri trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Do sada, Zvezda je potvrdila ostanak Branka Lazića, Filipa Čovića, Boriše Simanića, Mohameda Fajea i Stratosa Perperoglua (svi potpisali nove ugovore), kao i zvučnog pojačanja Derika Brauna.

Posle Derika Brauna - Čarls Dženkins!

Razmazila je uprava Crvene zvezde svoje navijače i u poslednja tri meseca priređuje im samo najbolje stvari! Posle bombastičnog pojačanja u liku Derika Brauna, Crvena zvezda je na Mali Kalemegdan dovela omiljenog lika svih zvezdaša Čarlsa Dženkinsa, javlja Eurohoops!

Treći put u karijeri, heroj severne tribine oblači crveno-belu opremu i tako izvesno kompletira bekovsku liniju zajedno sa Bilijem Beronom. Posle dvogodišnjeg rada u Podmoskovlju, Dženkins će pokušati da i treći boravak na Malom Kalemegdanu okiti šampionskom titulom u Jadranskoj ligi i što boljim izdanjem u elitnom klupskom takmičenju. Dženkins je potpisao ugovor za ovu sezonu, a postojaće opcija da saradnja bude nastavljena i u takmičarskoj 2020/21. Podsetimo, Crvena zvezda je od završetka sezone produžila ugovore sa Bilijem Beronom, te kapitenom Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Borišom Simanićem, Stratosom Perperogluom i Mohamedom Fajeom, a Dženkins je drugo ovosezonsko pojačanje. Ne i poslednje! 

Popularni Đenka je u prethodna dva boravka u Beogradu osvojio dve šampionske titule u Jadranskoj ligi, kao i dva pehara u Superligi Srbije, uz tri Kupa Radivoja Koraća. Bio je i MVP finalne serije regionalnog takmičenja 2017. godine, kada se i našao u idealnom timu.

Prošle sezone je u dresu Himkija odigrao 34 utakmice u Evroligi, uz prosek od 21 minut na parketu i blizu šest poena i po dva skoka i asistencije, uz jednu ukradenu loptu. Ipak, svoje najbolje role pružao je upravo kao košarkaš Crvene zvezde, zbog čega je i zauzeo posebno mesto u srcima svih navijača. 

Veliki razlog za slavlje imaju crveno-beli. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar