"Делфини" путују на Свјетско првенство...

Сад је другачије! Селектор Дејан Савић одредио списак имена путника на турнир у Јужној Кореји.

Остали спортови 04.07.2019 | 14:04
"Делфини" путују на Свјетско првенство...
Ватерполо репрезентација Србије у комбинованом саставу у четвртак путује на Светско првенство у Јужној Кореји.

Лишени помоћи седморице носилаца игре, којима је селектор Дејан Савић дао одмор (Филиповић, Прлаиновић, Митровић, Алексић, Душко и Гојко Пијетловић, Стефан и Бранислав Митровић), "делфини" одлазе у Гвангџу, где ће играти за светску титулу од 15. до 27. јула.

Овог пута, шеф струке "делфина" одлучио је да одмори дугогодишње носиоце и да први пут на окупу испроба "костур" екипе која ће играти на Олимпијским играма 2024. године. Наравно, њени чланови ће конкурисати и за место на Играма у Токију, које ће бити одржане 2020.

У среду ујутру, након последњег тренинга пред пут, селектор Савић је одредио 13 играча који ће у четвртак кренути ка Азији.

У саставу су: Димитрије Ристичевић (Нови Београд, 11.април), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост), Ђорђе Лазић (Солнок), Немања Вицо (Триестина), Радомир Драшовић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Страхиња Рашовић (Егер), Никола Дедовић (Шпандау), Огњен Стојановић (Мишколц) и Лазар Добожанов (Раднички).

У односу на екипу која је претходних радила у Београду, Савић је пре поласка на пут захвалио ватерполисти Црвене звезде, Вељку Танкосићу.

Најављујући одлазак на турнир, селектор је рекао да његов тим овог пута путује на велики турнир растећенији него до сада, али не без амбиције.

"Имаћемо добре пшрипреме у Јапану, одиграћемо и две утакмице са Кашивазакијем, прваком те земље. Испунили смо главни циљ у сезони, неминовно је било да се поједини играче опораве, освеже, напуне батерије а да млађи добију прилику да се покажу. То је окосница тима за Олимпијске игре 2024 мада су и кандидати за Токио. Нисмо опуштени, мада немамо императив као ранијих година. Представљамо Србију и знамо шта то значи", рекао је новинарима селектор Дејан Свиић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар