"Delfini" putuju na Svjetsko prvenstvo...

Sad je drugačije! Selektor Dejan Savić odredio spisak imena putnika na turnir u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 04.07.2019 | 14:04
"Delfini" putuju na Svjetsko prvenstvo...
Vaterpolo reprezentacija Srbije u kombinovanom sastavu u četvrtak putuje na Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

Lišeni pomoći sedmorice nosilaca igre, kojima je selektor Dejan Savić dao odmor (Filipović, Prlainović, Mitrović, Aleksić, Duško i Gojko Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović), "delfini" odlaze u Gvangdžu, gde će igrati za svetsku titulu od 15. do 27. jula.

Ovog puta, šef struke "delfina" odlučio je da odmori dugogodišnje nosioce i da prvi put na okupu isproba "kostur" ekipe koja će igrati na Olimpijskim igrama 2024. godine. Naravno, njeni članovi će konkurisati i za mesto na Igrama u Tokiju, koje će biti održane 2020.

U sredu ujutru, nakon poslednjeg treninga pred put, selektor Savić je odredio 13 igrača koji će u četvrtak krenuti ka Aziji.

U sastavu su: Dimitrije Rističević (Novi Beograd, 11.april), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Đorđe Lazić (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović (Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

U odnosu na ekipu koja je prethodnih radila u Beogradu, Savić je pre polaska na put zahvalio vaterpolisti Crvene zvezde, Veljku Tankosiću.

Najavljujući odlazak na turnir, selektor je rekao da njegov tim ovog puta putuje na veliki turnir rastećeniji nego do sada, ali ne bez ambicije.

"Imaćemo dobre pšripreme u Japanu, odigraćemo i dve utakmice sa Kašivazakijem, prvakom te zemlje. Ispunili smo glavni cilj u sezoni, neminovno je bilo da se pojedini igrače oporave, osveže, napune baterije a da mlađi dobiju priliku da se pokažu. To je okosnica tima za Olimpijske igre 2024 mada su i kandidati za Tokio. Nismo opušteni, mada nemamo imperativ kao ranijih godina. Predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači", rekao je novinarima selektor Dejan Sviić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar