Због овога је Стратос остао у Звезди...

Као код куће! Важан потпис на Малом Калемегдану, а још боља вест је што се Грк заљубио у клуб и град. . .

Кошарка 04.07.2019 | 12:10
Због овога је Стратос остао у Звезди...
Црвена звезда мтс завршила је већ велики део посла у припреми тима за наредну сезону пошто је продужила уговоре са већином играча који су "изнели" такмичарску 2018/19.

Последњи у низу који је "наоштрио" оловку и договорио наставак сарадње је најискуснији играч тима Стратос Перпероглу, који се показао као "X фактор" у највећем делу дербија, када је показао своје огромно искуство које је донео из Олимпијакоса, Панатинаикоса, Барселоне...

Повреда га је зауставила у финишу сезоне, али Звезда није имала дилему - проценили су да је Стратос Перпероглу неопходан и за наредну годину у Евролиги.

"Од почетка ми показују колико ме желе у тиму", рекао је Перпероглу за "Јурохупс".

"То је било и пре завршетка сезона... Уживао сам у Београду, навијачи ме воле. Тим и даље има циљ да наступа на високом нивоу и да буде што компететивнији у Евролиги, да осваја још титула... Читаво окружење у Црвеној звезди чини ме мотивисаним, осећам се као код куће".

Није тајна да је био велика жеља Милана Томића с којим је сарађивао и у Олимпијакосу, када је Србин био помоћни тренер, а њихова сарадња наставиће се и наредне године.

"Мој однос са Томићем је сјајан и заиста ценим све што ради за Црвену звезду. У првој сезони је показао да има знање и карактер за тренера", казао је искусни Грк који је три пута у каријери освајао Евролигу, играјући за највеће тамошње клубове.

Познато је какви су навијачи Панатинаикоса и Олимпијакоса, али...

"Играо сам за многе велике клубове који имају мноштво навијача, али је истина да је веза коју Црвена звезда има са публиком реткост. За сваког играча је благослов што је део тога", закључио је Перпероглу који ће у августу прославити 35. рођендан.

Члан идеалне петорке АБА лиге прошле сезоне са Звездом је освојио три трофеја.

У каријери их има већ више од 20...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар