Zbog ovoga je Stratos ostao u Zvezdi...

Kao kod kuće! Važan potpis na Malom Kalemegdanu, a još bolja vest je što se Grk zaljubio u klub i grad. . .

Košarka 04.07.2019 | 12:10
Zbog ovoga je Stratos ostao u Zvezdi...
Crvena zvezda mts završila je već veliki deo posla u pripremi tima za narednu sezonu pošto je produžila ugovore sa većinom igrača koji su "izneli" takmičarsku 2018/19.

Poslednji u nizu koji je "naoštrio" olovku i dogovorio nastavak saradnje je najiskusniji igrač tima Stratos Perperoglu, koji se pokazao kao "X faktor" u najvećem delu derbija, kada je pokazao svoje ogromno iskustvo koje je doneo iz Olimpijakosa, Panatinaikosa, Barselone...

Povreda ga je zaustavila u finišu sezone, ali Zvezda nije imala dilemu - procenili su da je Stratos Perperoglu neophodan i za narednu godinu u Evroligi.

"Od početka mi pokazuju koliko me žele u timu", rekao je Perperoglu za "Jurohups".

"To je bilo i pre završetka sezona... Uživao sam u Beogradu, navijači me vole. Tim i dalje ima cilj da nastupa na visokom nivou i da bude što kompetetivniji u Evroligi, da osvaja još titula... Čitavo okruženje u Crvenoj zvezdi čini me motivisanim, osećam se kao kod kuće".

Nije tajna da je bio velika želja Milana Tomića s kojim je sarađivao i u Olimpijakosu, kada je Srbin bio pomoćni trener, a njihova saradnja nastaviće se i naredne godine.

"Moj odnos sa Tomićem je sjajan i zaista cenim sve što radi za Crvenu zvezdu. U prvoj sezoni je pokazao da ima znanje i karakter za trenera", kazao je iskusni Grk koji je tri puta u karijeri osvajao Evroligu, igrajući za najveće tamošnje klubove.

Poznato je kakvi su navijači Panatinaikosa i Olimpijakosa, ali...

"Igrao sam za mnoge velike klubove koji imaju mnoštvo navijača, ali je istina da je veza koju Crvena zvezda ima sa publikom retkost. Za svakog igrača je blagoslov što je deo toga", zaključio je Perperoglu koji će u avgustu proslaviti 35. rođendan.

Član idealne petorke ABA lige prošle sezone sa Zvezdom je osvojio tri trofeja.

U karijeri ih ima već više od 20...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar