Бивши црквењак: ''Црква ми дугује"

Црквењак Бранко Л. који је данас упао у просторије Патријаршије затраживши уз пријетњу пиштољем од радника финансија да му исплате 200. 000 евра које му наводно дугују, добро је познат у црквеним круговима.

Србија 03.07.2019 | 19:24
Бивши црквењак: ''Црква ми дугује"
Повезиван је са крађама у Храму Светог Саве, а такође је објављивао текстове о појединим владикама.

Бивши црквењак Бранко Л. имао је код себе пиштољ “берету 765” и седам метака са којима је пријетио благајници патријаршије, сазнаје Блиц. Пиштољ није имао серијски број, већ је ознака на оружју била састругана, што се обично ради када покушава да се сакрије поријекло пиштоља.

Драма у Патријаршији почела је око 12.15 часова, када је бивши црквењак Бранко Л. упао у канцеларију Патријаршијске благајне, у којој су у том тренутку налазила женска особа.

– Викао је: “Црква мени дугује, вратите ми све што ми дугујете” – испричао је за један од радника. Из Патријаршије је одмах позвана полиција. По доласку, полиција је одмах разоружала црквењака који није пружао отпор и који је на захтјев полиције одмах предао пиштољ. 

– На лицу мјеста он није желио да даје никакве изјаве нити да појасни зашто је упао у патријаршију, само је говорио “Црква мени дугује 200.000 евра” – каже извор из МУП-а.

Црквењак Бранко Л. био је директно укључен у проневјере које су се прије неколико година догодиле у Храму Светог Саве. Како Блиц сазнаје у СПЦ црквењак је био у добрим односима са свештеницима који су ухваћени у крађи.

– Он је био у одличним односима са свим свештеницима који су потом смијењени у Храму, али у једном тренутку је дошло до свађе, па је он поставио по Храму скривене камере како би на лицу мјеста били ухваћени у крађи – прича извор.

Бранко Л. је у црквеној јавности познат као особа која је у неколико наврата објављивала текстове о појединим владикама.

(Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Адвокат

03.07.2019 17:35

Нећете да ме преварите, хоћу свој део!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

03.07.2019 17:40

Браво попови, свака цаст, ја сам као цовјек и србин вјерник сокиран, па људи моји сваки дан изненадјења нека, па какви смо то људи , ста се с нама десава, јесмо ли ми нормалан народ питам се???? Немам ријеци заиста. Бојим се да се не поубијамо измедју себе како смо кренули. Ово је срамота и дно дна. Катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

03.07.2019 18:52

И за време броза имали смо убацивање црвене куге у редове Свестенства,тај феномен данас се исто наставља,црвени нас јос дрзе у кандзама и за такво стање у Црквеним круговима нетребамо се цудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.07.2019 19:18

Какви Црвени несрецо, па видис да су попови највеци пријатељи са криминалцима, генетски лоповски сој, са заститом и без застите"дрзаве"-ентитета.Исти су сви

Name

Ре расо

04.07.2019 13:53

Не лапрдај Расо, за вријеме Тита могло се најнормалније ићи у цркву и вјеровати и славити, само што то није било "модерно" сад сви вјерници а вјеру видјело није, тако и ти

Name

Расо

03.07.2019 18:53

И за време броза имали смо убацивање црвене куге у редове Свестенства,тај феномен данас се исто наставља,црвени нас јос дрзе у кандзама и за такво стање у Црквеним круговима нетребамо се цудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свакако

03.07.2019 20:20

цес добити , ал сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мами

04.07.2019 04:15

Ми смо као народ јадни да јаднији не можемо бит. Нама треба међународни тим психијатар да провери има ли ико здрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богохуљење

04.07.2019 06:27

Зашто је СПЦ дозволила да падне на овако ниске гране? Ко им је дао за право да се овако понашају, Павле се преврће у гробу?! Нема дана да они нису у аферама, бројним нечасним радњама, разним бахатим понашањима, зашто нас брукају, умјесто да буду понос и српски прваци, за углед младим, а и старијим.

Name

САШАНЛУК

04.07.2019 11:30

ТРБАО ЈЕ СМАКНУТИ ИРИНЕЈА КОЈИ СВАКЕ ГОДИНЕ ИДЕ КРИМИНАЛЦУ ДОДИКУ ДА ОСВЕШТА СЛАВУ ЛОПОВ КАО И ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цркву

04.07.2019 22:01

је захватила велика криза. Да ли це се извуци незнам. Раније сам постио и прицесцивао се и наравно исповједао. Али то вец неке 2 до 3 године нерадим јер немогу се иповидити греснијим од мене има их постених али су ријетки њима свака цаст јер они највисе испастају али назалост немогу ниста предузети! Јер њима недају да испливају на поврсину! Тако да сам на све огуглао и висе ме ниста не интересује знам није добро али немогу дозволити да ме ј..е гори од мене!

ОДГОВОРИТЕ