СП: На Криту проблема нема, Србија у 1/4-финалу!

Марко Пецарски најефикаснији у редовима наше репрезентације.

Кошарка 03.07.2019 | 19:39
СП: На Криту проблема нема, Србија у 1/4-финалу!
Доминантни су наши момци били у групној фази такмичења на Светском првенству за младе, а наставили су у истом ритму и у осмини финала. Филипини су успели да парирају нашој селекцији само осам минута, након чега је Србија преузела ствар у своје руке и славила резултатом 87:60.

Стегнуто су обе репрезентације ушле у прву четвртину. Играло се на мали број поена, а наши кошаркаши имали су проблема да пробију Филипинце у рекету. Држала се сасвим солидно репрезентација са самог истока Азије и након осам минута игре је још увек била у егалу. Тада је наша селекција дошла до мање серије којом се одлепила на респектабилних плус пет након првих десет минута, 19:14.

Али то је било све што смо од Филипинаца видели на овом сусрету. Наши су од старта друге деонице заиграли знатно ангажованије и направили серију 17:1, којом су се одлепили на 20 поена разлике на три минута пред крај друге четвртине. Погађали су тада редом Зоран Пауновић, Филип Петрушев, Марко Пецарски и Алекса Ћубић. Филипинци су се мало повратили до полувремена, па је Србија на паузу отишла са водством од 43:28.

Није дошло до опуштања ни у наставку, наша репрезентација играла је таман толико да одржи стечену предност. Филипинци нису ни у једном тренутку успели да се спусте на једноцифрену разлику, а добре партије наставили су да пружају Далибор Илић и Филип Петрушев. Крајем четвртине, српски кошаркаши су поново направили мању серију и увећали предност, па је тако на крају треће деонице резултат био 64:42.

У последњој деоници, селектор Александар Бућан је одлучио да мало промеша карте, па је шансу дао неким кошаркашима који иначе нису имали већу минутажу. Нису ни они разочарали, напротив, сасвим солидно су парирали Филипинцима и одржавали су предност наше селекције на око 20 поена. Тада је поново на сцену ступио Марко Пецарски, који је предводио нови налет Србије. Филипинци једноставно нису имали квалитет да одговоре на заиста одличну и разноврсну игру наших кошаркаша у нападу, па су на крају поражени резултатом 87:60.

Најефикаснији у редовима наше репрезентације био је Марко Пецарски са 21 поеном, а одмах иза били су Филип Петрушев са 17 поена, као и Далибор Илић који је дошао до дабл-дабл учинка. Он је на овом мечу дошао до 13 поена и 10 скокова, а имао је и 6 асистенција.

Код Филипинаца, истакли су се Дејв Илдефонсо са 18 поена, потом Каи Сото са 13 поена, као и Остин Абадијано са 12 поена.

Наша селекција ће у четвртфиналу играти против Литванаца који су у осмини финала победили Аустралију резултатом 91:74.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДЕ У КОШАРЦИ У19 - ОСМИНА ФИНАЛА

Среда

САД - Летонија 116:66
/Робинсон, Вилијамс 17 - Беркис 14/

Нови Зеланд - Мали 62:77
/Мененга 13 - Бало 15/

Русија - Кина 96:83
/Ершов 19 - Гуо 18/

Аргентина - Порторико 57:77
/Руесга 13 - Перез 19/

Литванија - Аустралија 91:74
/Венскус 20 - Фролинг 17/

Филипини - Србија 60:87
/Илдефонсо 18 - Пецарски 21/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар