SP: Na Kritu problema nema, Srbija u 1/4-finalu!

Marko Pecarski najefikasniji u redovima naše reprezentacije.

Košarka 03.07.2019 | 19:39
SP: Na Kritu problema nema, Srbija u 1/4-finalu!
Dominantni su naši momci bili u grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu za mlade, a nastavili su u istom ritmu i u osmini finala. Filipini su uspeli da pariraju našoj selekciji samo osam minuta, nakon čega je Srbija preuzela stvar u svoje ruke i slavila rezultatom 87:60.

Stegnuto su obe reprezentacije ušle u prvu četvrtinu. Igralo se na mali broj poena, a naši košarkaši imali su problema da probiju Filipince u reketu. Držala se sasvim solidno reprezentacija sa samog istoka Azije i nakon osam minuta igre je još uvek bila u egalu. Tada je naša selekcija došla do manje serije kojom se odlepila na respektabilnih plus pet nakon prvih deset minuta, 19:14.

Ali to je bilo sve što smo od Filipinaca videli na ovom susretu. Naši su od starta druge deonice zaigrali znatno angažovanije i napravili seriju 17:1, kojom su se odlepili na 20 poena razlike na tri minuta pred kraj druge četvrtine. Pogađali su tada redom Zoran Paunović, Filip Petrušev, Marko Pecarski i Aleksa Ćubić. Filipinci su se malo povratili do poluvremena, pa je Srbija na pauzu otišla sa vodstvom od 43:28.

Nije došlo do opuštanja ni u nastavku, naša reprezentacija igrala je taman toliko da održi stečenu prednost. Filipinci nisu ni u jednom trenutku uspeli da se spuste na jednocifrenu razliku, a dobre partije nastavili su da pružaju Dalibor Ilić i Filip Petrušev. Krajem četvrtine, srpski košarkaši su ponovo napravili manju seriju i uvećali prednost, pa je tako na kraju treće deonice rezultat bio 64:42.

U poslednjoj deonici, selektor Aleksandar Bućan je odlučio da malo promeša karte, pa je šansu dao nekim košarkašima koji inače nisu imali veću minutažu. Nisu ni oni razočarali, naprotiv, sasvim solidno su parirali Filipincima i održavali su prednost naše selekcije na oko 20 poena. Tada je ponovo na scenu stupio Marko Pecarski, koji je predvodio novi nalet Srbije. Filipinci jednostavno nisu imali kvalitet da odgovore na zaista odličnu i raznovrsnu igru naših košarkaša u napadu, pa su na kraju poraženi rezultatom 87:60.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Marko Pecarski sa 21 poenom, a odmah iza bili su Filip Petrušev sa 17 poena, kao i Dalibor Ilić koji je došao do dabl-dabl učinka. On je na ovom meču došao do 13 poena i 10 skokova, a imao je i 6 asistencija.

Kod Filipinaca, istakli su se Dejv Ildefonso sa 18 poena, potom Kai Soto sa 13 poena, kao i Ostin Abadijano sa 12 poena.

Naša selekcija će u četvrtfinalu igrati protiv Litvanaca koji su u osmini finala pobedili Australiju rezultatom 91:74.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE U KOŠARCI U19 - OSMINA FINALA

Sreda

SAD - Letonija 116:66
/Robinson, Vilijams 17 - Berkis 14/

Novi Zeland - Mali 62:77
/Menenga 13 - Balo 15/

Rusija - Kina 96:83
/Eršov 19 - Guo 18/

Argentina - Portoriko 57:77
/Ruesga 13 - Perez 19/

Litvanija - Australija 91:74
/Venskus 20 - Froling 17/

Filipini - Srbija 60:87
/Ildefonso 18 - Pecarski 21/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar