Боби у Даласу!

Марјановић се сели у Тексас! Бобан Марјановић ОСТАЈЕ у НБА лиги: Иде код Дончића! Српски центар потписаће као слободан играч уговор са Мавериксима!

Кошарка 03.07.2019 | 19:58
Боби у Даласу!
Бобан Марјановић наставља каријеру у Даласу, јавио је добро обавештени кошаркашки новинар Шамс Чаранија.

Марјановић долази из Филаделфије, а потписаће двогодишњи уговор вредан 7.000.000 долара, јављају извори с оне стране Атлантика.  

Горостасни српски центар Бобан Марјановић (30, 222) играће у НБА лиги бар још двије године!

У сриједу поподне, његов агент Миодраг Ражнатовић написао је на свом Тwиттер профилу поруку којом је заинтригирао пратиоце. "Нова двогогодишња епизода традиционалног српско-словеначког пријатељства на највишем нивоу је на помолу!", писало је.

Неколико минута касније, амерички новинар Шамс Шаранија објавио је о чему се ради:

Бобан Марјановић потписао је двогодишњи уговор са Даласом, "тежак" седам милиона долара!

На тај начин, репрезентативна "петица" Србије придружиће се Луки Дончићу, словеначком вундеркинду, бившем МВП-у Евролиге и прошлосезонском рукију године у НБА лиги.

Овим потписом, Маверикси су добили још навијача у региону, а Марјановић шансу да продужи НБА каријеру, коју је започео у Сан Антонију 2015. Потом је играо и за Детроит и Лос Анђелес Клиперсе, које је напустио прошле зиме у трејду којим је прешао у Филаделфију.

Том приликом, међу Сиксерсе се преселио са својим добрим другом Тобајасом Херисом (26), који је остао у Филаделфији, јер је потписао петогодишњи уговор за чак 180 милиона долара.

Ипак, сретаће се сљедеће сезоне у Тексасу, где је Бобан и почео НБА каријеру...

Далас ће Марјановићу бити пети клуб у НБА каријери коју је започео 2015. године у Сан Антонију. После Спарса, играо је још за Детроит, Лос Анђелес Клиперсе и Филаделфију у коју је дошао прошлог фебруара. Управо је у Сиксерсима минуле сезоне бележио најбоље партије од доласка у НБА лигу. Играо је у просеку 13,9 минута, бележио 8,2 поена, 5,1 скокова и 1,5 асистенција што су му биле најбоље бројке у НБА каријери. Овог лета је постао слободан агент и прихватио је понуду Даласа. Интересантно је да се враћа у Тексас где је играо за Сан Антонио па ће сада бити локални ривал са бившим клубом. 

Далас је прошлу сезону почео са Деандре Џорданом као стартером на центарској позицији, али је он током сезоне послат у Њујорк у трејду за Кристапса Порзингиса који због повреде није одиграо ниједан меч за Мавсе, али ће бити прва опција од наредне сезоне. Друге опције су били Двајт  Пауел и Салах Межри чији уговор је истекао и највероватније неће бити потписан нови. Са Порзингисовом висином од 221 центиметара и Марјановићевом од 222 центиметра, биће то највише центарска линија у лиги. 

Очекује се Порзингис наредне сезоне углавном игра на позицији "четворке", док ће прва опција на центарској позицији највероватније бити Двајт Пауел који је прошле сезоне играо у просеку нешто више од 20 минута и бележио преко 10 поена. Пауел ће Марјановићу бити највећа конкуренција за минутажу, а ту је и немачки коашаркаш Макси Клебер који игра позиције "четири" и "пет". Марјановић највероватније неће бити стартер, али ће имати добру минутажу и вероватно битнију улогу него у ранијим клубовима. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар