Bobi u Dalasu!

Marjanović se seli u Teksas! Boban Marjanović OSTAJE u NBA ligi: Ide kod Dončića! Srpski centar potpisaće kao slobodan igrač ugovor sa Maveriksima!

Košarka 03.07.2019 | 19:58
Bobi u Dalasu!
Boban Marjanović nastavlja karijeru u Dalasu, javio je dobro obavešteni košarkaški novinar Šams Čaranija.

Marjanović dolazi iz Filadelfije, a potpisaće dvogodišnji ugovor vredan 7.000.000 dolara, javljaju izvori s one strane Atlantika.  

Gorostasni srpski centar Boban Marjanović (30, 222) igraće u NBA ligi bar još dvije godine!

U srijedu popodne, njegov agent Miodrag Ražnatović napisao je na svom Twitter profilu poruku kojom je zaintrigirao pratioce. "Nova dvogogodišnja epizoda tradicionalnog srpsko-slovenačkog prijateljstva na najvišem nivou je na pomolu!", pisalo je.

Nekoliko minuta kasnije, američki novinar Šams Šaranija objavio je o čemu se radi:

Boban Marjanović potpisao je dvogodišnji ugovor sa Dalasom, "težak" sedam miliona dolara!

Na taj način, reprezentativna "petica" Srbije pridružiće se Luki Dončiću, slovenačkom vunderkindu, bivšem MVP-u Evrolige i prošlosezonskom rukiju godine u NBA ligi.

Ovim potpisom, Maveriksi su dobili još navijača u regionu, a Marjanović šansu da produži NBA karijeru, koju je započeo u San Antoniju 2015. Potom je igrao i za Detroit i Los Anđeles Kliperse, koje je napustio prošle zime u trejdu kojim je prešao u Filadelfiju.

Tom prilikom, među Sikserse se preselio sa svojim dobrim drugom Tobajasom Herisom (26), koji je ostao u Filadelfiji, jer je potpisao petogodišnji ugovor za čak 180 miliona dolara.

Ipak, sretaće se sljedeće sezone u Teksasu, gde je Boban i počeo NBA karijeru...

Dalas će Marjanoviću biti peti klub u NBA karijeri koju je započeo 2015. godine u San Antoniju. Posle Sparsa, igrao je još za Detroit, Los Anđeles Kliperse i Filadelfiju u koju je došao prošlog februara. Upravo je u Siksersima minule sezone beležio najbolje partije od dolaska u NBA ligu. Igrao je u proseku 13,9 minuta, beležio 8,2 poena, 5,1 skokova i 1,5 asistencija što su mu bile najbolje brojke u NBA karijeri. Ovog leta je postao slobodan agent i prihvatio je ponudu Dalasa. Interesantno je da se vraća u Teksas gde je igrao za San Antonio pa će sada biti lokalni rival sa bivšim klubom. 

Dalas je prošlu sezonu počeo sa Deandre Džordanom kao starterom na centarskoj poziciji, ali je on tokom sezone poslat u Njujork u trejdu za Kristapsa Porzingisa koji zbog povrede nije odigrao nijedan meč za Mavse, ali će biti prva opcija od naredne sezone. Druge opcije su bili Dvajt  Pauel i Salah Mežri čiji ugovor je istekao i najverovatnije neće biti potpisan novi. Sa Porzingisovom visinom od 221 centimetara i Marjanovićevom od 222 centimetra, biće to najviše centarska linija u ligi. 

Očekuje se Porzingis naredne sezone uglavnom igra na poziciji "četvorke", dok će prva opcija na centarskoj poziciji najverovatnije biti Dvajt Pauel koji je prošle sezone igrao u proseku nešto više od 20 minuta i beležio preko 10 poena. Pauel će Marjanoviću biti najveća konkurencija za minutažu, a tu je i nemački koašarkaš Maksi Kleber koji igra pozicije "četiri" i "pet". Marjanović najverovatnije neće biti starter, ali će imati dobru minutažu i verovatno bitniju ulogu nego u ranijim klubovima. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar