Дани великих ломова у Манчестер Јунајтеду...!

Погба и Лукаку - ОУТ! Фернандес, Мегвајер, Лонгстаф и Пепе - ИН! Биће врело лето на Олд Трафорду. . .

Фудбал 04.07.2019 | 00:00
Дани великих ломова у Манчестер Јунајтеду...!
Манчестер Јунајтед је реализовао први велики трансфер на Острву овог лета када је за 55.000.000 евра из Кристал Паласа довео десног бека Арон Ван Бисаку. Међутим, то је само почетак врелог лета и великих ломова на Олд Трафорду...

Биће још бомбастичних долазака, али и одлазака.

Јунајтедов прелазни рок ће умногоме зависити од расплета ситуације са Полом Погбом и РомелуомЛукакуом. Погба жели да оде, то је дефинитивно. А где ће и да ли ће, то ћемо сазнати наредних дана.

У петак ће предати захтев за трансфер из клуба чиме ће и дефинитивно срушити све мостове са клубом који га је пре два лета дебело преплатио, а Француз му није много вратио на терену.

Јувентус жели да га врати у Торино и нуди 70.000.000 евра плус Паула Дибалу, али Јунајтед не пристаје ни на какве трампе већ само на новац. А доња граница је наводно 150.000.000 евра. То је прескупо и за Реал Мадрид у којем га жарко жели Зинедин Зидан. Мадриђани би да понуде новац и Бејла, али ће вероватно добити исти одговор као Јуве.

Видећемо какав ће бити расплет са Погбом. Од његове продаје и висине обештећења, зависе и куповине.

Јунајтед има јасан план који играч ће заменити Погбу. Реч је о Бруну Фернандешу, капитену лисабонског Спортинга који је имао спектакуалрну прошлу сезону у којо је са 32 гола на 50 утакмица био најефикаснији везиста Европе. Он игра на Погбиној позицији, али је универзалан везиста који може да игра на свим позицијама на средини терена. Ипак, најбољи је у улози офанзивног централног везисте, такозваној „осмици“. А баш то су у Јунајтеду очекивали од Погбе.

Међутим, ситуација око Фернандесове цене је занимљива. Прошлог лета је потписан чудан уговор када је везиста пристао да се врати у Спортинг пошто је претходно раскинуо уговор због напада хулигана на екипу. Наиме, он има откупну клаузулу од 35.000.000 евра. Али и Спортинг има право да одбије клуб који понуди тај износ. У том случају је Спортинг обавезан да плати играчу 5.000.000 евра и онда може да тражи више новца.

Фернандешова цена је скочила до небеса током сјајне сезоне, тако да се Спортингу више исплати да играчу плати бонус од 5.000.000 евра и да потом од заинтересованог клуба тражи већи новац, него да га прода за 35.000.000 евра. Последње информације говоре да Спортинг за свог капитена тражи од Јунајтеда 55.000.000 евра

Јунајтед ће вероватно пристати на то, али тек када се реши ситуација око Погбе. До тада, клуб са Олд Трафорда покушава да осигура чврст пристанак играча. Фернандесов агент Мигел Пињо вечерас долази у Енглеску на постизање коначног споразума око услова играча. Раније је између Јунајтеда и Пињедоговорена Фернандесова плата од 6.000.000 евра по сезони плус бонуси. Јунајтед жели да зацементира договор у страху од Ситија, Тотенхема и Атлетика који су раније показивали интерес за играча.

Фернандес неће бити једино појачање Ђавола у везном реду. Велика жеља теренера Солскјера је да се до 8. јула и поласка на турнеју по Аустралији реализује трансфер младог енгелског везисте Шона Лонгстафа из Њукасла. Он је задњи везни којег је Солскјер изабрао као наследника Ерере и будућност Црвених ђавола. Спекулише се да би трансфер тежак 30.000.000 требало да буде готово до краја недеље.

Осим промена у везном реду, очекују се и промене у нападу. Солскјер није љубитељ Ромелуа Лукакуа, а играч хоће да иде јер не жели да буде други нападач и не свиђа му се третман код тренера. Интер је баш загризао за Белгијанца, али Лукаку има јак уговор од 14.000.000 евра бруто годишње и манчестерски клуб тражи огромно обештећење од 90.000.000 евра што је препрека трансферу. Али није непремостива.

Белгијанац је већ пристао да мало смањи финансијске захтеве и договорио се са Интером за плату од 6.500.000 евра нето. Сада остаје да се Неразури договоре са Јунајтедом и испуне Контеову велику жељу. Интер је понудио двогодишњу позајмицу вредну 10.000.00 евра плус обавезан откуп уговора за две године по цени од 60.000.00 евра. То је укупно 70.000.000 евра и потребно је да Јунајтед само мало спусти цену.

И да потом крене у довођење нападача. Данас стижу вести да је прва мета постао Никола Пепе који је имао фантастичну сезону у Лилу, али за којег француски клуб тражи чак 80.000.000 евра. Друга опција је Муса Дембеле из Лиона, помиње се и Висам бен Једер из Севиље.

На крају, очекује се и велико појачање у одбрани. Манчестер Јунајтед је све силе усмерио на довођење Харија Мегвајера из Лестера. Две понуде су већ одбијене, од којих је она друга износила 78.000.000 евра. али за 85.000.000 евра би посао могао да се заврши наредних дана.

Расплет на Олд Трафорду је почео и много тога би требало да буде познато и јасније пре поласка екипе у Аустралију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар