Dani velikih lomova u Mančester Junajtedu...!

Pogba i Lukaku - OUT! Fernandes, Megvajer, Longstaf i Pepe - IN! Biće vrelo leto na Old Trafordu. . .

Fudbal 04.07.2019 | 00:00
Dani velikih lomova u Mančester Junajtedu...!
Mančester Junajted je realizovao prvi veliki transfer na Ostrvu ovog leta kada je za 55.000.000 evra iz Kristal Palasa doveo desnog beka Aron Van Bisaku. Međutim, to je samo početak vrelog leta i velikih lomova na Old Trafordu...

Biće još bombastičnih dolazaka, ali i odlazaka.

Junajtedov prelazni rok će umnogome zavisiti od raspleta situacije sa Polom Pogbom i RomeluomLukakuom. Pogba želi da ode, to je definitivno. A gde će i da li će, to ćemo saznati narednih dana.

U petak će predati zahtev za transfer iz kluba čime će i definitivno srušiti sve mostove sa klubom koji ga je pre dva leta debelo preplatio, a Francuz mu nije mnogo vratio na terenu.

Juventus želi da ga vrati u Torino i nudi 70.000.000 evra plus Paula Dibalu, ali Junajted ne pristaje ni na kakve trampe već samo na novac. A donja granica je navodno 150.000.000 evra. To je preskupo i za Real Madrid u kojem ga žarko želi Zinedin Zidan. Madriđani bi da ponude novac i Bejla, ali će verovatno dobiti isti odgovor kao Juve.

Videćemo kakav će biti rasplet sa Pogbom. Od njegove prodaje i visine obeštećenja, zavise i kupovine.

Junajted ima jasan plan koji igrač će zameniti Pogbu. Reč je o Brunu Fernandešu, kapitenu lisabonskog Sportinga koji je imao spektakualrnu prošlu sezonu u kojo je sa 32 gola na 50 utakmica bio najefikasniji vezista Evrope. On igra na Pogbinoj poziciji, ali je univerzalan vezista koji može da igra na svim pozicijama na sredini terena. Ipak, najbolji je u ulozi ofanzivnog centralnog veziste, takozvanoj „osmici“. A baš to su u Junajtedu očekivali od Pogbe.

Međutim, situacija oko Fernandesove cene je zanimljiva. Prošlog leta je potpisan čudan ugovor kada je vezista pristao da se vrati u Sporting pošto je prethodno raskinuo ugovor zbog napada huligana na ekipu. Naime, on ima otkupnu klauzulu od 35.000.000 evra. Ali i Sporting ima pravo da odbije klub koji ponudi taj iznos. U tom slučaju je Sporting obavezan da plati igraču 5.000.000 evra i onda može da traži više novca.

Fernandešova cena je skočila do nebesa tokom sjajne sezone, tako da se Sportingu više isplati da igraču plati bonus od 5.000.000 evra i da potom od zainteresovanog kluba traži veći novac, nego da ga proda za 35.000.000 evra. Poslednje informacije govore da Sporting za svog kapitena traži od Junajteda 55.000.000 evra

Junajted će verovatno pristati na to, ali tek kada se reši situacija oko Pogbe. Do tada, klub sa Old Traforda pokušava da osigura čvrst pristanak igrača. Fernandesov agent Migel Pinjo večeras dolazi u Englesku na postizanje konačnog sporazuma oko uslova igrača. Ranije je između Junajteda i Pinjedogovorena Fernandesova plata od 6.000.000 evra po sezoni plus bonusi. Junajted želi da zacementira dogovor u strahu od Sitija, Totenhema i Atletika koji su ranije pokazivali interes za igrača.

Fernandes neće biti jedino pojačanje Đavola u veznom redu. Velika želja terenera Solskjera je da se do 8. jula i polaska na turneju po Australiji realizuje transfer mladog engelskog veziste Šona Longstafa iz Njukasla. On je zadnji vezni kojeg je Solskjer izabrao kao naslednika Erere i budućnost Crvenih đavola. Spekuliše se da bi transfer težak 30.000.000 trebalo da bude gotovo do kraja nedelje.

Osim promena u veznom redu, očekuju se i promene u napadu. Solskjer nije ljubitelj Romelua Lukakua, a igrač hoće da ide jer ne želi da bude drugi napadač i ne sviđa mu se tretman kod trenera. Inter je baš zagrizao za Belgijanca, ali Lukaku ima jak ugovor od 14.000.000 evra bruto godišnje i mančesterski klub traži ogromno obeštećenje od 90.000.000 evra što je prepreka transferu. Ali nije nepremostiva.

Belgijanac je već pristao da malo smanji finansijske zahteve i dogovorio se sa Interom za platu od 6.500.000 evra neto. Sada ostaje da se Nerazuri dogovore sa Junajtedom i ispune Konteovu veliku želju. Inter je ponudio dvogodišnju pozajmicu vrednu 10.000.00 evra plus obavezan otkup ugovora za dve godine po ceni od 60.000.00 evra. To je ukupno 70.000.000 evra i potrebno je da Junajted samo malo spusti cenu.

I da potom krene u dovođenje napadača. Danas stižu vesti da je prva meta postao Nikola Pepe koji je imao fantastičnu sezonu u Lilu, ali za kojeg francuski klub traži čak 80.000.000 evra. Druga opcija je Musa Dembele iz Liona, pominje se i Visam ben Jeder iz Sevilje.

Na kraju, očekuje se i veliko pojačanje u odbrani. Mančester Junajted je sve sile usmerio na dovođenje Harija Megvajera iz Lestera. Dve ponude su već odbijene, od kojih je ona druga iznosila 78.000.000 evra. ali za 85.000.000 evra bi posao mogao da se završi narednih dana.

Rasplet na Old Trafordu je počeo i mnogo toga bi trebalo da bude poznato i jasnije pre polaska ekipe u Australiju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar