Ћао Ђиђи и збогом Гонзало!

Време је за промене! Још мало и званично. . .

Фудбал 03.07.2019 | 22:11
Ћао Ђиђи и збогом Гонзало!
Ера Маурисија Сарија у Јувентусу почиње уз обнављање и раскидање једне старе везе.

У фокусу су Ђанлуиђи Буфон и Гонзало Игуаин. Као што је и најављено претходних дана, Ђиђи је дефинитивно постигао договор с управом Старе даме око повратка у Торино. Буфон ће са дугогодишњим италијанским шампионом потписати једногодишњи уговор, а сутра ће доћи да обави медицинске прегледе и потребну папирологију, јавља италијански Скај, иза које је потписник Ђанлука ди Марцио. 

Буфон ће за вероватно последњу сезону у каријери инкасирати 2.500.000 евра са све бонусима, од чега је 1.500.000 евра плата, а остатак награда за добре игре и остварене резултате. Подсетимо, Буфон ће у свом другом мандату у дресу Старе даме имати прилику да обори рекорд Паола Малдинија и постане играч с највише наступа у историји Серије А. Чувени капитен Милана тренутно је на 647 лигашких мечева, Ђиђи их има седам мање.

Док се Буфон враћа на место успеха, Гонзало Игуаин је слободан у избору нове средине! Италијански новинар Ромео Агрести, иначе специјализован за праћење Бјанконера, сазнао је да је Фабио Паратићинедавно обавио разговор с Николасом Игуаином, Гонзаловим братом и агентом, у којим је јасно изложено да Аргентинац није у Саријевим плановима за нову сезону.

Ова вест дочекана је као изненађење, пошто су Сари и Игуаин имали сјајан дугогодишњи однос у Наполију, а Италијан је био главни заговорник идеје да Пипита пређе у Челси прошле зиме. С Саријевим одласком са Стамфорд Бриџа Челси се одрекао и Пипите, јер није желео ни да продужи његов останак на позајмици, нити да плати 35.000.000 евра за његов трансфер.

Ни Јувентус га неће, а Николас је већ изјавио да у Рому нема шансе да оде. За Гонзала се помињала и Фјорентина, али питање је да ли ће легендарни Габријел Батистута успети да убеди сународника да дође у срце Тоскане.

Велико је питање шта ће бити с Игуаином сада. Годинама није у форми која га је красила у Наполију, а он сам није спреман да се одрекне плате од преко 7.000.000 евра. Извесно је да Игуаина чека нова позајмица, о чему се недавно причало, само је питање – где?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар