Ćao Điđi i zbogom Gonzalo!

Vreme je za promene! Još malo i zvanično. . .

Fudbal 03.07.2019 | 22:11
Ćao Điđi i zbogom Gonzalo!
Era Maurisija Sarija u Juventusu počinje uz obnavljanje i raskidanje jedne stare veze.

U fokusu su Đanluiđi Bufon i Gonzalo Iguain. Kao što je i najavljeno prethodnih dana, Điđi je definitivno postigao dogovor s upravom Stare dame oko povratka u Torino. Bufon će sa dugogodišnjim italijanskim šampionom potpisati jednogodišnji ugovor, a sutra će doći da obavi medicinske preglede i potrebnu papirologiju, javlja italijanski Skaj, iza koje je potpisnik Đanluka di Marcio. 

Bufon će za verovatno poslednju sezonu u karijeri inkasirati 2.500.000 evra sa sve bonusima, od čega je 1.500.000 evra plata, a ostatak nagrada za dobre igre i ostvarene rezultate. Podsetimo, Bufon će u svom drugom mandatu u dresu Stare dame imati priliku da obori rekord Paola Maldinija i postane igrač s najviše nastupa u istoriji Serije A. Čuveni kapiten Milana trenutno je na 647 ligaških mečeva, Điđi ih ima sedam manje.

Dok se Bufon vraća na mesto uspeha, Gonzalo Iguain je slobodan u izboru nove sredine! Italijanski novinar Romeo Agresti, inače specijalizovan za praćenje Bjankonera, saznao je da je Fabio Paratićinedavno obavio razgovor s Nikolasom Iguainom, Gonzalovim bratom i agentom, u kojim je jasno izloženo da Argentinac nije u Sarijevim planovima za novu sezonu.

Ova vest dočekana je kao iznenađenje, pošto su Sari i Iguain imali sjajan dugogodišnji odnos u Napoliju, a Italijan je bio glavni zagovornik ideje da Pipita pređe u Čelsi prošle zime. S Sarijevim odlaskom sa Stamford Bridža Čelsi se odrekao i Pipite, jer nije želeo ni da produži njegov ostanak na pozajmici, niti da plati 35.000.000 evra za njegov transfer.

Ni Juventus ga neće, a Nikolas je već izjavio da u Romu nema šanse da ode. Za Gonzala se pominjala i Fjorentina, ali pitanje je da li će legendarni Gabrijel Batistuta uspeti da ubedi sunarodnika da dođe u srce Toskane.

Veliko je pitanje šta će biti s Iguainom sada. Godinama nije u formi koja ga je krasila u Napoliju, a on sam nije spreman da se odrekne plate od preko 7.000.000 evra. Izvesno je da Iguaina čeka nova pozajmica, o čemu se nedavno pričalo, samo je pitanje – gde?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar