Кецмановић: Ко зна шта би било да сам наставио!

За једног тенисера најгоре што може да се догоди у једном мечу није то да изгуби, већ да се повреди и преда меч.

Тенис 03.07.2019 | 21:19
Кецмановић: Ко зна шта би било да сам наставио!
Управо то се догодило Миомиру Кецмановићу у сусрету другог кола Вимблдона против Француза Беное Пера, 32. на светској листи.

Француз је водио са 7:6, 6:4, одиграли су и први поен у трећем сету када је београдски тенисер осетио да због повреде скочног зглоба није могао да настави даље.

Штета, јер је резултат био прилично тесан и ко зна шта би било да Кецмановића није мучила повреда.

“Десни зглоб ме је мало мучио, имао сам медицинску паузу у другом сету. Јесте ми физиотерапеут тада масирао лист, мислио је да је можда повезано једно са другим, тако да не знам... Није помогло ни то што сам изврнуо зглоб касније. Шта да се ради“, изјавио је Кецмановић.

Каже да је и пре меча осетио мањи бол у пределу зглоба.

„Мало сам осећао нелагодност и пре меча, али све је нормално ишло. Када сам почео више да се померам, пошто ми је играо све више дроп шотова, јер је видео да се мучим, онда ми је изиритирао зглоб до краја“, додао је Мииомир.

Одмах по завршетку меча је посетио лекара, али рано је још за прецизнију дијагнозу, мада се Кецмановић нада да повреда није озбиљније природе.

„Био сам одмах код доктора. Не знају шта је. Када будем дошао кући, видећу шта је у питању. Покушаћу мало да одморим и онда полако опет све из почетка“.

Биће веома важно да све буде у реду са ногом јер је испланирао дугу летњу турнеју на америчком тлу.

„Требало би већ 14. јула да играм ВТТ, четири меча, чисто мало да се ’зезам’. После тога, Атланта, Вашингтон и тим редом. Монтреал не играм, па идем и Синсинати, Винстон Салем и УС Опен“, каже Кецмановић.

Чини се да је одлука да преда меч била најбоље решење, јер да је остао на терену, могао је само да ризикује да се стање погорша.

„Имао сам шансу. Нисам је искористио. Повреда не би требало да је озбиљне природе. За сада је добро, мало осећам нелагодност. Да сам наставио на 0:2 у сетовима, могло је да буде само горе и горе. Не знам шта би се десило да сам којим случајем наставио, тако да је можда била добра одлука да прекинем“, закључио је српски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар