Kecmanović: Ko zna šta bi bilo da sam nastavio!

Za jednog tenisera najgore što može da se dogodi u jednom meču nije to da izgubi, već da se povredi i preda meč.

Tenis 03.07.2019 | 21:19
Kecmanović: Ko zna šta bi bilo da sam nastavio!
Upravo to se dogodilo Miomiru Kecmanoviću u susretu drugog kola Vimbldona protiv Francuza Benoe Pera, 32. na svetskoj listi.

Francuz je vodio sa 7:6, 6:4, odigrali su i prvi poen u trećem setu kada je beogradski teniser osetio da zbog povrede skočnog zgloba nije mogao da nastavi dalje.

Šteta, jer je rezultat bio prilično tesan i ko zna šta bi bilo da Kecmanovića nije mučila povreda.

“Desni zglob me je malo mučio, imao sam medicinsku pauzu u drugom setu. Jeste mi fizioterapeut tada masirao list, mislio je da je možda povezano jedno sa drugim, tako da ne znam... Nije pomoglo ni to što sam izvrnuo zglob kasnije. Šta da se radi“, izjavio je Kecmanović.

Kaže da je i pre meča osetio manji bol u predelu zgloba.

„Malo sam osećao nelagodnost i pre meča, ali sve je normalno išlo. Kada sam počeo više da se pomeram, pošto mi je igrao sve više drop šotova, jer je video da se mučim, onda mi je iziritirao zglob do kraja“, dodao je Miiomir.

Odmah po završetku meča je posetio lekara, ali rano je još za precizniju dijagnozu, mada se Kecmanović nada da povreda nije ozbiljnije prirode.

„Bio sam odmah kod doktora. Ne znaju šta je. Kada budem došao kući, videću šta je u pitanju. Pokušaću malo da odmorim i onda polako opet sve iz početka“.

Biće veoma važno da sve bude u redu sa nogom jer je isplanirao dugu letnju turneju na američkom tlu.

„Trebalo bi već 14. jula da igram VTT, četiri meča, čisto malo da se ’zezam’. Posle toga, Atlanta, Vašington i tim redom. Montreal ne igram, pa idem i Sinsinati, Vinston Salem i US Open“, kaže Kecmanović.

Čini se da je odluka da preda meč bila najbolje rešenje, jer da je ostao na terenu, mogao je samo da rizikuje da se stanje pogorša.

„Imao sam šansu. Nisam je iskoristio. Povreda ne bi trebalo da je ozbiljne prirode. Za sada je dobro, malo osećam nelagodnost. Da sam nastavio na 0:2 u setovima, moglo je da bude samo gore i gore. Ne znam šta bi se desilo da sam kojim slučajem nastavio, tako da je možda bila dobra odluka da prekinem“, zaključio je srpski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar