WБ: Карловић заустављен послије пет сетова!

Халеп и Плишкова у трећем колу! Хрватски тенисер Иво Карловић није успео да се пласира у треће коло Вимблдона, пошто је после велике борбе поражен од Италијана Томаса Фабијана.

Тенис 03.07.2019 | 18:04
WБ: Карловић заустављен послије пет сетова!
Карловић, који је ушао у пету деценију живота, изгубио је после више од три сата игре – 6:3, 6:7 (6), 6:3, 6:7 (4), 6:4.

Фабијано ће у наредном колу играти против Кајла Едмунда или Фернанда Вердаска.

У мушкој конкуренцији пролаз даље обезбедили су још Милош Раонић, Хуберт Хуркач, Роберто Баутиста Агут, Давид Гофан...

Када је реч о дамама, Симона Халеп је после три сета била боља од сународнице Михаеле Бужарнеску – 6:3, 4:6, 6:2. Халеп, седма тенисерка света, у трећем колу играће против Викторије Азаренке, која је савладала Ајлу Томљановић.

Пласман у наредно коло обезбедила је и Каролина Плишкова, која је лако савладала Монику Пуиг – 6:0, 6:4. Противница Чехињи у трећој рунди биће Сијех, која је савладала Кирстен Флипкенс.

Изненадила Осаку, па испала! Крај пута за казахстанску тенисерку Јулију Путинцеву!

У првом колу без грешке, а у другом је већ дошло време за растанак. Јулија Путинцева није успела да дође до победе против швајцарске тенисерке Викторије Голубић. Изгледа да ју је меч против Наоми Осаке у потпуности изморио, па је против 81. играчице на WТА листи морала да напусти терен погнуте главе већ након два сета. Голубићева је славила са 2:0 (6:4, 7:6).

Први сет донео нам је гомилу брејкова на обе стране. Видели смо их чак пет, али је један више узела Викторија Голубић и решила овај део игре с резултатом 6:4.

У другом сету ситуација се донекле поправила, бар када је у питању био сервис ове две тенисерке, па су пред крај сета само размениле по брејк. Ушло се у тај-брејк, где Путинцева није имала готово никакве шансе, па је Голубић освојила одлучујући гем резултатом 7:3 и прошла даље.

Од осталих резултата, ваља издвојити победу Викторије Азаренке над Ајлом Томљановић у два сета, 2:0 (6:2, 6:0) за само сат времена игре. Елина Свитолина је прошла даље након предаје Маргарите Гаспаријан, иако је њена ривалка имала предност у сетовима. Хсијех је у два сета изашла са Кирстен Флипкенс, 2:0 (7:6, 6:3), док је домаћа тенисерка Хедер Вотсон морала да честита Анет Контавајт након два сета, 2:0 (7:5, 6:1).

Трећи носилац, Каролина Плишкова, није имала проблема против Монике Пуиг, која је нама најпознатија по златној медаљи са претходних Олимпијских игара у Рију. Чехиња је славила са 2:0 (6:0, 6:4).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар