WB: Karlović zaustavljen poslije pet setova!

Halep i Pliškova u trećem kolu! Hrvatski teniser Ivo Karlović nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona, pošto je posle velike borbe poražen od Italijana Tomasa Fabijana.

Tenis 03.07.2019 | 18:04
WB: Karlović zaustavljen poslije pet setova!
Karlović, koji je ušao u petu deceniju života, izgubio je posle više od tri sata igre – 6:3, 6:7 (6), 6:3, 6:7 (4), 6:4.

Fabijano će u narednom kolu igrati protiv Kajla Edmunda ili Fernanda Verdaska.

U muškoj konkurenciji prolaz dalje obezbedili su još Miloš Raonić, Hubert Hurkač, Roberto Bautista Agut, David Gofan...

Kada je reč o damama, Simona Halep je posle tri seta bila bolja od sunarodnice Mihaele Bužarnesku – 6:3, 4:6, 6:2. Halep, sedma teniserka sveta, u trećem kolu igraće protiv Viktorije Azarenke, koja je savladala Ajlu Tomljanović.

Plasman u naredno kolo obezbedila je i Karolina Pliškova, koja je lako savladala Moniku Puig – 6:0, 6:4. Protivnica Čehinji u trećoj rundi biće Sijeh, koja je savladala Kirsten Flipkens.

Iznenadila Osaku, pa ispala! Kraj puta za kazahstansku teniserku Juliju Putincevu!

U prvom kolu bez greške, a u drugom je već došlo vreme za rastanak. Julija Putinceva nije uspela da dođe do pobede protiv švajcarske teniserke Viktorije Golubić. Izgleda da ju je meč protiv Naomi Osake u potpunosti izmorio, pa je protiv 81. igračice na WTA listi morala da napusti teren pognute glave već nakon dva seta. Golubićeva je slavila sa 2:0 (6:4, 7:6).

Prvi set doneo nam je gomilu brejkova na obe strane. Videli smo ih čak pet, ali je jedan više uzela Viktorija Golubić i rešila ovaj deo igre s rezultatom 6:4.

U drugom setu situacija se donekle popravila, bar kada je u pitanju bio servis ove dve teniserke, pa su pred kraj seta samo razmenile po brejk. Ušlo se u taj-brejk, gde Putinceva nije imala gotovo nikakve šanse, pa je Golubić osvojila odlučujući gem rezultatom 7:3 i prošla dalje.

Od ostalih rezultata, valja izdvojiti pobedu Viktorije Azarenke nad Ajlom Tomljanović u dva seta, 2:0 (6:2, 6:0) za samo sat vremena igre. Elina Svitolina je prošla dalje nakon predaje Margarite Gasparijan, iako je njena rivalka imala prednost u setovima. Hsijeh je u dva seta izašla sa Kirsten Flipkens, 2:0 (7:6, 6:3), dok je domaća teniserka Heder Votson morala da čestita Anet Kontavajt nakon dva seta, 2:0 (7:5, 6:1).

Treći nosilac, Karolina Pliškova, nije imala problema protiv Monike Puig, koja je nama najpoznatija po zlatnoj medalji sa prethodnih Olimpijskih igara u Riju. Čehinja je slavila sa 2:0 (6:0, 6:4).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar