Саво: Садик је као Рикардо, појачања до 10. јула!

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић у првом сусрету са новинарима на припремама у Словенији каже да је екипа "потпуно посвећена раду" и да "ситуација не утиче на њихов рад". Сумина позиција - оно што воли да игра.  Садик по укусу шефа: Оно што сам хтео - висок играч ког можемо добро да продамо! Партизан до краја припрема доводи још два странца, Сума мора да „гризе“, јер улази у последњу годину уговора. . .

Фудбал 03.07.2019 | 23:30
Саво: Садик је као Рикардо, појачања до 10. јула!
Саво Милошевић прави нови Партизан, али ни он још не зна које ће играче имати на располагању у новој сезони. Све је то условљено прелазним роком, који се у већем делу Еврпе тек захуктава. Али, црно-белима се жури, јер је нова сезона на прагу.

Волео би, каже, да има јасну ситуацију до 10. јула, за када је заказана тренинг утакмица против француског Бордоа.

"Крајњи рок је та утакмица 10. јула  против Бордоа, да имамо још два, три играча. Битан је приод адаптације. То је рок који смо задали сами себи да завршимо са новим играчима и реч је о странцима... У питању су дани, не могу да вам откривам све", рекао је Милошевић и сам свестан да се у прелазним роковима никад не зна све са сигурношћу.

Један од играча за које се још не зна да ли остаје је нападач Рикардо Гомеш. Како ствари стоје, вероватно ће отићи, јер је Партизану потребан новац. Али, чека се права цена.

Новинаре је занимало како се Рикардо понаша, да ли је нервозан због статуса "ни на небу, ни на земљи"?

"Рикардо је велики професионалац и не да немамо проблем са њим, већ је јутрос сам тражио додатни рад. Он је стварно феноменалан момак", каже Милошевић.

Не желећи ништа да препушта случају, односно да се не деси ситуација да му први нападач оде, а да нема адекватну замену, ангажован је млади Нигеријац Садик Умар.

"На томе смо баш радили дуго...  Он је врло сличан профил Рикарду, разлика је у годнама, нема то искуство, али има већи потенцијал и сматрам да је он добра инвестиција за Партизан и да ћемо једног дана моћи добро да га продамо. Гледали смо много утакмица са њим. Јако је незахвално и тешко куповати играче преко видео снимака и морате да обратите много више пажње него када уживо гледате играча. Ја сам задовољан њиме, има све особине које сам ја хтео да има шпиц, пре свега сам тражио високог играча у шпицу, да вам не објашњам због чега", рекао је Милошевић.

Нови живот у Партизану живи Сејдуба Сума. Да ли ће добити позицију у тиму коју жели?

"Ја сам сагласан са Сумом, јер га заиста видим на позицији централног везног, због његове физиономије, профила, стила игре. С обзиром на његове дефанзивне карактеристике (смех), нека друга позиција не долази у обзир", каже Милошевић.

Трудиће се, додаје, да не доживи ситуацију да му неки играч оде пред почетак такмичарске сезоне (што се дешавало у ранијим годинама).

"Самтрам да сам био коректан према људима у клуб. Свестан сам да поједини играчи морају да иду и да је клубу потребан новац. Може да оде свако ако добијемо новац који може да нас задовољи, али не можемо да продајемо играче три дана пред утакмицу", каже тренер црно-белих.

Истиче и да је презадовољан како екипа ради, њиховим односом. А све ово у контексту разних прича и гласина да су поједини незадовољни финансијском ситуацијом.

"Многи су ту дуже од мене, ја сам ту тек три месеца, али знам целу ситуацију, свестан сам свега. Али, то се не осећа у њиховом односу, нити утуче на њихов рад. Посвећени су сви и сви се максимално труде", уверава Саво Милошевић.

Осим од голгетера са Зеленортских Острва, у Партизану се надају и продајама двојице штопера, Страхиње Павловића Јувентусу и Светозара Марковића Олимпијакосу, уколико Грци подебљају личне услове сарадње младом репрезентативцу.

"Све је ту, близу, сигурно ће се десити у неком тренутку. Знам да је код вас велико нестрпљење, верујте да је и клубу, а што се мене тиче – не. Учествовао сам у многим прелазним роковима, променио девет клубова и добро познајем ове ситуације. Никад се није десило да све тече према плану. Увек се продужи из неког разлога. Временски је тешко све уклопити".

Једино погубно би било да неко оде, на пример, 22. јула, три дана пре гостовање у Великој Британији. А било је сличних примера у прошлости.

"Трудићемо се да избегнемо ситуацију у којој бисмо непосредно пред почетак сезоне остали без уиграваног играча. Кокретан сам према људима из клуба, свестан да је новац неопходан, а ако се то већ дешава, рекао сам још пре три, четири седмице да може да иде било ко ако ће нам обезбедити новац, који би нам обезбедио мир. Свесни су челници да не можемо продавати играче три дана пред једну од битнијих утакмица у сезони".

Да ли је екипа мирна или осећа последице тешке финанасијске ситуације, питање је на које Милошевић узвраћа уверљивим гласом.

"Увек има малог незадовољства, али се оно не осећа на тренинзима. Првих 10 или 15 дана смо радили на снази и физици, имали су момци и додатни рад после контролних утакмица , морам да будем презадовољан. Дисциплиновани су, повећени, дају максимму, а ово су све пратећи проблеми. Ја сам ту три месеца, а већина њих је дуже и зна целу ситуацију".

ЗАШТО ИГРАМО ПЛЕЈ-ОФ?

Не допада се никоме у Хумској пормена система такмичења Суперлиге. Остао је плеј-оф, после 30. кола, али више нема крајцовања бодова.

"Променили смо, а не знам шта? Не схватам промену, нити се слажем с њом. Зашто играмо плеј-оф? Бесмислено је, без половљења бодова. То је имало логике. А сад не зна шта добијамо", скаже раменима Милошевић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар