Savo: Sadik je kao Rikardo, pojačanja do 10. jula!

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević u prvom susretu sa novinarima na pripremama u Sloveniji kaže da je ekipa "potpuno posvećena radu" i da "situacija ne utiče na njihov rad". Sumina pozicija - ono što voli da igra.  Sadik po ukusu šefa: Ono što sam hteo - visok igrač kog možemo dobro da prodamo! Partizan do kraja priprema dovodi još dva stranca, Suma mora da „grize“, jer ulazi u poslednju godinu ugovora. . .

Fudbal 03.07.2019 | 23:30
Savo: Sadik je kao Rikardo, pojačanja do 10. jula!
Savo Milošević pravi novi Partizan, ali ni on još ne zna koje će igrače imati na raspolaganju u novoj sezoni. Sve je to uslovljeno prelaznim rokom, koji se u većem delu Evrpe tek zahuktava. Ali, crno-belima se žuri, jer je nova sezona na pragu.

Voleo bi, kaže, da ima jasnu situaciju do 10. jula, za kada je zakazana trening utakmica protiv francuskog Bordoa.

"Krajnji rok je ta utakmica 10. jula  protiv Bordoa, da imamo još dva, tri igrača. Bitan je priod adaptacije. To je rok koji smo zadali sami sebi da završimo sa novim igračima i reč je o strancima... U pitanju su dani, ne mogu da vam otkrivam sve", rekao je Milošević i sam svestan da se u prelaznim rokovima nikad ne zna sve sa sigurnošću.

Jedan od igrača za koje se još ne zna da li ostaje je napadač Rikardo Gomeš. Kako stvari stoje, verovatno će otići, jer je Partizanu potreban novac. Ali, čeka se prava cena.

Novinare je zanimalo kako se Rikardo ponaša, da li je nervozan zbog statusa "ni na nebu, ni na zemlji"?

"Rikardo je veliki profesionalac i ne da nemamo problem sa njim, već je jutros sam tražio dodatni rad. On je stvarno fenomenalan momak", kaže Milošević.

Ne želeći ništa da prepušta slučaju, odnosno da se ne desi situacija da mu prvi napadač ode, a da nema adekvatnu zamenu, angažovan je mladi Nigerijac Sadik Umar.

"Na tome smo baš radili dugo...  On je vrlo sličan profil Rikardu, razlika je u godnama, nema to iskustvo, ali ima veći potencijal i smatram da je on dobra investicija za Partizan i da ćemo jednog dana moći dobro da ga prodamo. Gledali smo mnogo utakmica sa njim. Jako je nezahvalno i teško kupovati igrače preko video snimaka i morate da obratite mnogo više pažnje nego kada uživo gledate igrača. Ja sam zadovoljan njime, ima sve osobine koje sam ja hteo da ima špic, pre svega sam tražio visokog igrača u špicu, da vam ne objašnjam zbog čega", rekao je Milošević.

Novi život u Partizanu živi Sejduba Suma. Da li će dobiti poziciju u timu koju želi?

"Ja sam saglasan sa Sumom, jer ga zaista vidim na poziciji centralnog veznog, zbog njegove fizionomije, profila, stila igre. S obzirom na njegove defanzivne karakteristike (smeh), neka druga pozicija ne dolazi u obzir", kaže Milošević.

Trudiće se, dodaje, da ne doživi situaciju da mu neki igrač ode pred početak takmičarske sezone (što se dešavalo u ranijim godinama).

"Samtram da sam bio korektan prema ljudima u klub. Svestan sam da pojedini igrači moraju da idu i da je klubu potreban novac. Može da ode svako ako dobijemo novac koji može da nas zadovolji, ali ne možemo da prodajemo igrače tri dana pred utakmicu", kaže trener crno-belih.

Ističe i da je prezadovoljan kako ekipa radi, njihovim odnosom. A sve ovo u kontekstu raznih priča i glasina da su pojedini nezadovoljni finansijskom situacijom.

"Mnogi su tu duže od mene, ja sam tu tek tri meseca, ali znam celu situaciju, svestan sam svega. Ali, to se ne oseća u njihovom odnosu, niti utuče na njihov rad. Posvećeni su svi i svi se maksimalno trude", uverava Savo Milošević.

Osim od golgetera sa Zelenortskih Ostrva, u Partizanu se nadaju i prodajama dvojice štopera, Strahinje Pavlovića Juventusu i Svetozara Markovića Olimpijakosu, ukoliko Grci podebljaju lične uslove saradnje mladom reprezentativcu.

"Sve je tu, blizu, sigurno će se desiti u nekom trenutku. Znam da je kod vas veliko nestrpljenje, verujte da je i klubu, a što se mene tiče – ne. Učestvovao sam u mnogim prelaznim rokovima, promenio devet klubova i dobro poznajem ove situacije. Nikad se nije desilo da sve teče prema planu. Uvek se produži iz nekog razloga. Vremenski je teško sve uklopiti".

Jedino pogubno bi bilo da neko ode, na primer, 22. jula, tri dana pre gostovanje u Velikoj Britaniji. A bilo je sličnih primera u prošlosti.

"Trudićemo se da izbegnemo situaciju u kojoj bismo neposredno pred početak sezone ostali bez uigravanog igrača. Kokretan sam prema ljudima iz kluba, svestan da je novac neophodan, a ako se to već dešava, rekao sam još pre tri, četiri sedmice da može da ide bilo ko ako će nam obezbediti novac, koji bi nam obezbedio mir. Svesni su čelnici da ne možemo prodavati igrače tri dana pred jednu od bitnijih utakmica u sezoni".

Da li je ekipa mirna ili oseća posledice teške finanasijske situacije, pitanje je na koje Milošević uzvraća uverljivim glasom.

"Uvek ima malog nezadovoljstva, ali se ono ne oseća na treninzima. Prvih 10 ili 15 dana smo radili na snazi i fizici, imali su momci i dodatni rad posle kontrolnih utakmica , moram da budem prezadovoljan. Disciplinovani su, povećeni, daju maksimmu, a ovo su sve prateći problemi. Ja sam tu tri meseca, a većina njih je duže i zna celu situaciju".

ZAŠTO IGRAMO PLEJ-OF?

Ne dopada se nikome u Humskoj pormena sistema takmičenja Superlige. Ostao je plej-of, posle 30. kola, ali više nema krajcovanja bodova.

"Promenili smo, a ne znam šta? Ne shvatam promenu, niti se slažem s njom. Zašto igramo plej-of? Besmisleno je, bez polovljenja bodova. To je imalo logike. A sad ne zna šta dobijamo", skaže ramenima Milošević.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar