Томић због "танковања" без новца у Лондону?!

Бернард Томић је доживео прави дебакл на старту Вимблдона. Од Жоа Вилфреда Цонге поражен је за свега 58 минута са 6:2, 6:1, 6:4.

Тенис 04.07.2019 | 12:48
Томић због "танковања" без новца у Лондону?!
Ништа не би било необично, да све није тако брзо завршено и да судије нису посумњале у то да је Аустралијанац, као и раније, “танковао”.

И сам Цонга био је шокиран када је први сет добио после 18, а други после 17 минута игре. Томић је деловао незаинтересовано, као да уопште није желео да буде на терену.

Отуда ће судије одлучити да ли ће Томића оставити без награде за учешће у првој рунди, а ради се о 45.000 фунти. Ако буду сагласни са тим да се није трудио, Томић ће се кући вратити без пенија у новчанику, бар када је реч о награди са Вимблдона.

У аустралијској штампи је пре пар година добио етикету “Томић танкер”. Пре две године је кажњен у Лондону са 15.000 фунти јер је лажирао повреду у мечу са Мишом Зверевом. Тада је то признао и рекао да му је Вимблдон досадан, после чега је остао и без уговора са спонзором, компанијом “Хеад”.

После меча са Цонгом, бранио се тиме да није “танковао”.

“Истина је само да сам играо ужасно. Играо сам најбоље што сам могао. Играли смо брзо, нисам ни очекивао да буде много релија”, рекао је Бернард.

Коментатор ББЦ-а, Џон Лојд имао је оштар коментар.

“Била је то ужасна, грозна представа. Видео сам мечеве са више жара у мом локалном парку”, констатовао је Лојд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар