Tomić zbog "tankovanja" bez novca u Londonu?!

Bernard Tomić je doživeo pravi debakl na startu Vimbldona. Od Žoa Vilfreda Conge poražen je za svega 58 minuta sa 6:2, 6:1, 6:4.

Tenis 04.07.2019 | 12:48
Tomić zbog "tankovanja" bez novca u Londonu?!
Ništa ne bi bilo neobično, da sve nije tako brzo završeno i da sudije nisu posumnjale u to da je Australijanac, kao i ranije, “tankovao”.

I sam Conga bio je šokiran kada je prvi set dobio posle 18, a drugi posle 17 minuta igre. Tomić je delovao nezainteresovano, kao da uopšte nije želeo da bude na terenu.

Otuda će sudije odlučiti da li će Tomića ostaviti bez nagrade za učešće u prvoj rundi, a radi se o 45.000 funti. Ako budu saglasni sa tim da se nije trudio, Tomić će se kući vratiti bez penija u novčaniku, bar kada je reč o nagradi sa Vimbldona.

U australijskoj štampi je pre par godina dobio etiketu “Tomić tanker”. Pre dve godine je kažnjen u Londonu sa 15.000 funti jer je lažirao povredu u meču sa Mišom Zverevom. Tada je to priznao i rekao da mu je Vimbldon dosadan, posle čega je ostao i bez ugovora sa sponzorom, kompanijom “Head”.

Posle meča sa Congom, branio se time da nije “tankovao”.

“Istina je samo da sam igrao užasno. Igrao sam najbolje što sam mogao. Igrali smo brzo, nisam ni očekivao da bude mnogo relija”, rekao je Bernard.

Komentator BBC-a, Džon Lojd imao je oštar komentar.

“Bila je to užasna, grozna predstava. Video sam mečeve sa više žara u mom lokalnom parku”, konstatovao je Lojd.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar