WБ: Кецмановић се предао, испао Вавринка!

Кецмановић пружао добар отпор, па предао меч другог кола.  Српски тенисер Миомир Кецмановић предао је меч другог кола Вимблдона Французу Бенои Перу.  Џин из Америке елиминисао Вавринку са Вимблдона! Амерички тенисер Рајли Опелка елиминисао је Швајцарца Стена Вавринку са Вимблдона, после пет одиграних сетова.

Тенис 03.07.2019 | 17:26
WБ: Кецмановић се предао, испао Вавринка!
Пер је водио са 2-0 у сетовима (7:6, 6:4) када му је српски тенисер предао меч због превеликих болова проузроковани повредом зглоба и стопала.

Кецмановић је током другог сета затражио медицински тајм-аут због болова у стопалу, а затим је крајем исто дела игре изврнуо зглоб током једног ритерна.

Кецмановић је први припретио, већ на самом почетку дуела, али није искористио две брејк лопте. Пер је то искористио и направио брејк за 3:1, али је недуго затим било 4:4.

Оба тенисера била су сигуран на сервису и дошло се до тај-брејка, а затим и до одлучујућег поена. Линијски судија је један Перов ударац прогласио аутом, а после успешног челенџа Француза судија Фергус Марфи је поен доделио Миомировом противнику.

Арбитар у столици је тада погрешио, јер би Кецмановић веома лако одиграо ударац да није чуо линијског судију који "зове" аут.

На старту друге деонице меча оба тенисера су пропустила по неколико прилика, али после повреде Кецмановића ништа није било исто.

Оба тенисера су играла знатно слабије, а кључни детаљ десио се на 4:4, када је Пер спасао неколико гем лопти, а онда са два добра поена – упркос претходно лошој игри – дошао до брејка.

Одсервирао је за сет, а одмах после првог поена у трећем сету Кецмановић је пришао мрежи и предао.

Пер у трећем колу игра против бољег из окршаја Пабло Куевас – Јири Весели.

Џин из Америке елиминисао Вавринку са Вимблдона! Амерички тенисер Рајли Опелка елиминисао је Швајцарца Стена Вавринку са Вимблдона, после пет одиграних сетова.

Опелка, момак висок 211 центиметара, је дошао до победе после три часа и 16 минута борбе – 7:5, 3:6, 6:4, 4:6, 8:6.

21-годишњи Американац је остварио своју другу победу на Вимблдону у каријери, после тријумфа над Немцем Седриком Марселом Штебеом у првом колу (3-0).

После веома мирних десет гемова у првом сету дошло је до пада у Стеновој игри, који је изгубио четири поена у свом шестом сервис гему, након што је у претходних пет гемова изгубио укупно три.

Стен се вратио у игру у другом сету и искористио своју прилику, док је Рајли остао без својих.

Швајцарац је наставио да доминира на сервису, искористио шансу поново и дошао до 2-1, а затим кренуо да ствара притисак Американцу и у четвртом сету.

Ипак, Опелка је истрајао и дошао до брејка, као и у првом сету, опет у кључном моменту.

У петом сету изгледало је као да ћемо видети први тај-брејк од 12:12 у историји тениса (нова правила на Вимблдону), али је Американац још једанпут извршио притисак на сервис ривала када је најбитније.

Спасао је брејк лопту на 6:6, а онда дошао до три меч лопте – искористио другу и пласирао се у треће коло.

У наредној рунди противник ће му бити бољи из дуела Раонић – Хасе.

До победа су дошли и Давид Гофан (3-0 против Шардија) и Јиржи Весели (3-1 поритв Куеваса). Гофанов наредни противник ће бити или Алексеи Попирин или Данил Медведев, док ће се Весели састати са Беноом Пером.

Рускиња имала меч лопту, па предала. Украјинска тенисерка Елина Свитолина пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто јој је меч предала Рускиња Маргарита Гаспаријан.

Рускиња је први сет добила са 7:5, а у другом је чак имала брејк предности и меч лопту.

Гаспаријан ипак није издржала до краја па је при водјству Свитолине од 6:5 у другом сету предала меч.

Свитолина ће тако у трећем колу Вимблдона играти против Немице Марије Сакари, која је са 6:4 и 6:1 победила Мари Боузкову из Чешке.

Викторија Азаренка је са 6:2 и 6:0 лако победила Аустралијанку Ајлу Томљановић, док је Чехиња Каролина Мучова са 6:3 и 6:4 била боља од Американке Медисон Бренгл.

Тенисерка из Тајвана Хсије Су-веи победила је са 7:6 (3) и 6:3 Белгијанку Кирстен Флипкенс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар