WB: Kecmanović se predao, ispao Vavrinka!

Kecmanović pružao dobar otpor, pa predao meč drugog kola.  Srpski teniser Miomir Kecmanović predao je meč drugog kola Vimbldona Francuzu Benoi Peru.  Džin iz Amerike eliminisao Vavrinku sa Vimbldona! Američki teniser Rajli Opelka eliminisao je Švajcarca Stena Vavrinku sa Vimbldona, posle pet odigranih setova.

Tenis 03.07.2019 | 17:26
WB: Kecmanović se predao, ispao Vavrinka!
Per je vodio sa 2-0 u setovima (7:6, 6:4) kada mu je srpski teniser predao meč zbog prevelikih bolova prouzrokovani povredom zgloba i stopala.

Kecmanović je tokom drugog seta zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u stopalu, a zatim je krajem isto dela igre izvrnuo zglob tokom jednog riterna.

Kecmanović je prvi pripretio, već na samom početku duela, ali nije iskoristio dve brejk lopte. Per je to iskoristio i napravio brejk za 3:1, ali je nedugo zatim bilo 4:4.

Oba tenisera bila su siguran na servisu i došlo se do taj-brejka, a zatim i do odlučujućeg poena. Linijski sudija je jedan Perov udarac proglasio autom, a posle uspešnog čelendža Francuza sudija Fergus Marfi je poen dodelio Miomirovom protivniku.

Arbitar u stolici je tada pogrešio, jer bi Kecmanović veoma lako odigrao udarac da nije čuo linijskog sudiju koji "zove" aut.

Na startu druge deonice meča oba tenisera su propustila po nekoliko prilika, ali posle povrede Kecmanovića ništa nije bilo isto.

Oba tenisera su igrala znatno slabije, a ključni detalj desio se na 4:4, kada je Per spasao nekoliko gem lopti, a onda sa dva dobra poena – uprkos prethodno lošoj igri – došao do brejka.

Odservirao je za set, a odmah posle prvog poena u trećem setu Kecmanović je prišao mreži i predao.

Per u trećem kolu igra protiv boljeg iz okršaja Pablo Kuevas – Jiri Veseli.

Džin iz Amerike eliminisao Vavrinku sa Vimbldona! Američki teniser Rajli Opelka eliminisao je Švajcarca Stena Vavrinku sa Vimbldona, posle pet odigranih setova.

Opelka, momak visok 211 centimetara, je došao do pobede posle tri časa i 16 minuta borbe – 7:5, 3:6, 6:4, 4:6, 8:6.

21-godišnji Amerikanac je ostvario svoju drugu pobedu na Vimbldonu u karijeri, posle trijumfa nad Nemcem Sedrikom Marselom Štebeom u prvom kolu (3-0).

Posle veoma mirnih deset gemova u prvom setu došlo je do pada u Stenovoj igri, koji je izgubio četiri poena u svom šestom servis gemu, nakon što je u prethodnih pet gemova izgubio ukupno tri.

Sten se vratio u igru u drugom setu i iskoristio svoju priliku, dok je Rajli ostao bez svojih.

Švajcarac je nastavio da dominira na servisu, iskoristio šansu ponovo i došao do 2-1, a zatim krenuo da stvara pritisak Amerikancu i u četvrtom setu.

Ipak, Opelka je istrajao i došao do brejka, kao i u prvom setu, opet u ključnom momentu.

U petom setu izgledalo je kao da ćemo videti prvi taj-brejk od 12:12 u istoriji tenisa (nova pravila na Vimbldonu), ali je Amerikanac još jedanput izvršio pritisak na servis rivala kada je najbitnije.

Spasao je brejk loptu na 6:6, a onda došao do tri meč lopte – iskoristio drugu i plasirao se u treće kolo.

U narednoj rundi protivnik će mu biti bolji iz duela Raonić – Hase.

Do pobeda su došli i David Gofan (3-0 protiv Šardija) i Jirži Veseli (3-1 poritv Kuevasa). Gofanov naredni protivnik će biti ili Aleksei Popirin ili Danil Medvedev, dok će se Veseli sastati sa Benoom Perom.

Ruskinja imala meč loptu, pa predala. Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto joj je meč predala Ruskinja Margarita Gasparijan.

Ruskinja je prvi set dobila sa 7:5, a u drugom je čak imala brejk prednosti i meč loptu.

Gasparijan ipak nije izdržala do kraja pa je pri vodjstvu Svitoline od 6:5 u drugom setu predala meč.

Svitolina će tako u trećem kolu Vimbldona igrati protiv Nemice Marije Sakari, koja je sa 6:4 i 6:1 pobedila Mari Bouzkovu iz Češke.

Viktorija Azarenka je sa 6:2 i 6:0 lako pobedila Australijanku Ajlu Tomljanović, dok je Čehinja Karolina Mučova sa 6:3 i 6:4 bila bolja od Amerikanke Medison Brengl.

Teniserka iz Tajvana Hsije Su-vei pobedila je sa 7:6 (3) i 6:3 Belgijanku Kirsten Flipkens.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar