Показали како се чува слобода

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је данас српском народу на Косову и Метохији што је, како је нагласио, на гандијевски начин показао како се чува слобода и истакао да Београд сматра да има име убице Оливера Ивановића, које ће саопштити чим буде имао и материјалне доказе.

Србија 03.07.2019 | 13:07
Показали како се чува слобода
- Нашем народу честитам јер су осветлали образ, показали и нама у централној Србији како се чува српска слобода у савременом добу на гандијевски начин, дисциплином, одговорношћу, не угрожавајући никога. Свима су показали како се чува родна груда, како се воли своје огњиште и Косово и Метохија – рекао је Вучић на конференцији за новинаре послије састанка са америчким конгресменом и албанским лобистом Елиотом Енгелом.

Он је поручио да ће се Србија сналазити како зна и умије да свом народу достави храну воду и лијекове и да ће то увијек чинити.

Вучић је истакао да је ситуација на Косову и Метохији све тежа, веома комплексна, те да има пет тачака, међу којима су и таксе на српску робу, које су Албанци предузели са кључним циљем заузимања сјевера Косова и Метохије и протјеривања Срба са вјековних огњишта и са цијелог Косова и Метохије.

Он је указао да је јасно да су мјере Приштине против српске робе, уствари, апсолутна забрана трговине, чији је циљ да Срби на сјеверу забораве на Србију и да роба не треба да долази из централне Србије, већ ће они да им обезбиједе. 

– Покушали су јуче да камионима дођу да продају робу Србима. Био сам поносан на српски народ да су сва 403 продајна објекта била затворена, потпуно јединствено у гандијевском отпору приштинским методама – нагласио је Вучић.

Он је додао да су Срби на сјеверу Космета показали да могу да се боре методама којима су се Албанци борили 80-тих година и одлучност да могу да буду уз своју државу Србију.

– Дивим се нашем народу. Нико није хтео да им купи ништа јер су хтели да покажу какву робу желе да имају. Приштина хоће на силу да натјера Србе да једу албанске, умјесто српске производе – рекао је предсједник Србије.

Вучић је прецизирао да су Албанци заплијенили 16 камиона са српском робом, од којих су у 14 били прехрамбени артикли, а у два сточна храна, те да је на један од камиона пуцано у Јошаници, на подручју општине Лепосавић.

Говорећи о мјерама Приштине, Вучић је истакао да је на дјелу брутална забрана слободе говора, као и хапшење, протјеривање и застрашивање свих Срба који им се супротстављају, што је “дугорочна стратегија коју спроводе у дело заједно са западним силама”.

(Срна)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БГ

03.07.2019 11:56

Јос једно у низу бла, бла, бла, И тако у круг, докле, видјецемо, мозда брзо, бозе помози свакога, а И мене не заборави.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

03.07.2019 13:43

Ацо млатиспразну сламу. Свима је запрецењо да несију отворити радње. А незнам ста су добили ако незнас да ти казем.Сиптари су спремни помоци сто су и доказали са оним камионима намерница , испали су хумани људи а ми Срби као обицно вуна за сисање !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

03.07.2019 14:47

јуце затворили радње а данас отворили, превисе политике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

03.07.2019 19:06

Овај ав вец дузе време тумара ко Максим у бацви, он је себе сада прогласио да је Роби Худ,и то није проблем, веци проблем смо сами јер смо дозволили да нас вуце за нос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.07.2019 21:17

Ја Ја И само Ја!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад

03.07.2019 21:18

га не будем видио мјесец дана на тв поцецу да му вјерујем, а до тада?

ОДГОВОРИТЕ