Pokazali kako se čuva sloboda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što je, kako je naglasio, na gandijevski način pokazao kako se čuva sloboda i istakao da Beograd smatra da ima ime ubice Olivera Ivanovića, koje će saopštiti čim bude imao i materijalne dokaze.

Srbija 03.07.2019 | 13:07
Pokazali kako se čuva sloboda
- Našem narodu čestitam jer su osvetlali obraz, pokazali i nama u centralnoj Srbiji kako se čuva srpska sloboda u savremenom dobu na gandijevski način, disciplinom, odgovornošću, ne ugrožavajući nikoga. Svima su pokazali kako se čuva rodna gruda, kako se voli svoje ognjište i Kosovo i Metohija – rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa američkim kongresmenom i albanskim lobistom Eliotom Engelom.

On je poručio da će se Srbija snalaziti kako zna i umije da svom narodu dostavi hranu vodu i lijekove i da će to uvijek činiti.

Vučić je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji sve teža, veoma kompleksna, te da ima pet tačaka, među kojima su i takse na srpsku robu, koje su Albanci preduzeli sa ključnim ciljem zauzimanja sjevera Kosova i Metohije i protjerivanja Srba sa vjekovnih ognjišta i sa cijelog Kosova i Metohije.

On je ukazao da je jasno da su mjere Prištine protiv srpske robe, ustvari, apsolutna zabrana trgovine, čiji je cilj da Srbi na sjeveru zaborave na Srbiju i da roba ne treba da dolazi iz centralne Srbije, već će oni da im obezbijede. 

– Pokušali su juče da kamionima dođu da prodaju robu Srbima. Bio sam ponosan na srpski narod da su sva 403 prodajna objekta bila zatvorena, potpuno jedinstveno u gandijevskom otporu prištinskim metodama – naglasio je Vučić.

On je dodao da su Srbi na sjeveru Kosmeta pokazali da mogu da se bore metodama kojima su se Albanci borili 80-tih godina i odlučnost da mogu da budu uz svoju državu Srbiju.

– Divim se našem narodu. Niko nije hteo da im kupi ništa jer su hteli da pokažu kakvu robu žele da imaju. Priština hoće na silu da natjera Srbe da jedu albanske, umjesto srpske proizvode – rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je precizirao da su Albanci zaplijenili 16 kamiona sa srpskom robom, od kojih su u 14 bili prehrambeni artikli, a u dva stočna hrana, te da je na jedan od kamiona pucano u Jošanici, na području opštine Leposavić.

Govoreći o mjerama Prištine, Vučić je istakao da je na djelu brutalna zabrana slobode govora, kao i hapšenje, protjerivanje i zastrašivanje svih Srba koji im se suprotstavljaju, što je “dugoročna strategija koju sprovode u delo zajedno sa zapadnim silama”.

(Srna)

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

BG

03.07.2019 11:56

Jos jedno u nizu bla, bla, bla, I tako u krug, dokle, vidjecemo, mozda brzo, boze pomozi svakoga, a I mene ne zaboravi.....

ODGOVORITE
Name

Dzoo

03.07.2019 13:43

Aco mlatispraznu slamu. Svima je zaprecenjo da nesiju otvoriti radnje. A neznam sta su dobili ako neznas da ti kazem.Siptari su spremni pomoci sto su i dokazali sa onim kamionima namernica , ispali su humani ljudi a mi Srbi kao obicno vuna za sisanje !!

ODGOVORITE
Name

ana

03.07.2019 14:47

juce zatvorili radnje a danas otvorili, previse politike

ODGOVORITE
Name

Raso

03.07.2019 19:06

Ovaj av vec duze vreme tumara ko Maksim u bacvi, on je sebe sada proglasio da je Robi Hud,i to nije problem, veci problem smo sami jer smo dozvolili da nas vuce za nos

ODGOVORITE
Name

Ja

03.07.2019 21:17

Ja Ja I samo Ja!!!!

ODGOVORITE
Name

Kad

03.07.2019 21:18

ga ne budem vidio mjesec dana na tv pocecu da mu vjerujem, a do tada?

ODGOVORITE