Опет хајка на Новака због Хрвата - "мора ли тај усташа?"

Новак Ђоковић поново на удару дела српке јавности због Хрвата. Овог пута споран је Горан Иванишевић и његове раније изјаве о томе како би пуцао на Србе.

Тенис 03.07.2019 | 15:55
Опет хајка на Новака због Хрвата - "мора ли тај усташа?"
Однос који Новак Ђоковић има према Хрватској и Хрватима прилично нервира поједине у Србији. Када је прошле године јавно рекао да навија за хрватску фудбалску репрезентацију на Мундијалу у Русији, део јавности се обрушио на њега, а слично је и сада, након што је обелодањено да ће Горан Иванишевић бити део његовог сручног штаба.

Поједини медији у Србији подсетили су на Иванишевићеву изјаву из интервјуа насловљеног "Иванишевићева борба за Хрватску", да су му једном приликом дали митраљез и показали му како да пуца, из забаве.

"Било је тешко контролисати митраљез, али, ах, како је био леп опсећај видети те метке како излазе. Помислио сам како би било лепо имати неке Србе како стоје испред мене", рекао је Иванишевић у интервјуу за "Њујорк тајмс" 1993. године.

Изјава, ако је веродостојна, заиста је срамна. 

Од тада је прошло много, много година. Рат је прошао, ране су остале, зацељују се...

Ипак, део српске јавности тражи од Ђоковића да прекине сарадњу са "усташом Иванишевићем".

Дневни лист "Информер" поклонио је овој теми ударну страну, уз наслов: "Новаче, мајсторе, мора ли тај усташа?".

У Новаковом ПР тиму не узбуђују се превише због ових и сличних коментара. 

"Све што је имао да каже поводом ангажмана Горана Иванишевића за турнир на Вимблдону Новак Ђоковић је рекао у својој изјави у којој је најавио њихову сарадњу. Како је такмичење почело, сву пажњу и фокус, Ђоковић је усмерио на одбрану титуле", наведено је иу Новаковог ПР тима.

"Информер" је цитирао и некадашњег селектора Дејвис куп репрезентације Србије Радмила Арменулића који је изјавио да је Иванишевић био принуђен да говори против Срба.

"Горан ми је лично рекао да су му долазили на врата уз странке Хрватске демократске заједнице, претили му, условљавали га да даје такве изјаве и тражили новац. У њему нема мржње према Србима", тврди Арменулић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Буразер

03.07.2019 14:33

С обзиром да је ово објавио "Информер" јасно је да је вијест лажна и злобамјерна.Да је тачно то што је, наводно, изјавио Иванишевић права новина би објавила и факсимил његове изјаве. Овако, оцрњују Нолета који је понос и дика српског народа и најбољи амбасадор Србије у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.07.2019 15:13

Јесте ово Иванисевиц изјављивао, али има он ту потребу (као и други) да мрзи Србина у себи, јер нема вецих Србомрзаца од бивсих Срба. Ово свакако никада не би изјавио неки Пицек или Мудек из Загорја, али Иванисевица, као и остале несто мори изнутра.