Opet hajka na Novaka zbog Hrvata - "mora li taj ustaša?"

Novak Đoković ponovo na udaru dela srpke javnosti zbog Hrvata. Ovog puta sporan je Goran Ivanišević i njegove ranije izjave o tome kako bi pucao na Srbe.

Tenis 03.07.2019 | 15:55
Opet hajka na Novaka zbog Hrvata - "mora li taj ustaša?"
Odnos koji Novak Đoković ima prema Hrvatskoj i Hrvatima prilično nervira pojedine u Srbiji. Kada je prošle godine javno rekao da navija za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na Mundijalu u Rusiji, deo javnosti se obrušio na njega, a slično je i sada, nakon što je obelodanjeno da će Goran Ivanišević biti deo njegovog sručnog štaba.

Pojedini mediji u Srbiji podsetili su na Ivaniševićevu izjavu iz intervjua naslovljenog "Ivaniševićeva borba za Hrvatsku", da su mu jednom prilikom dali mitraljez i pokazali mu kako da puca, iz zabave.

"Bilo je teško kontrolisati mitraljez, ali, ah, kako je bio lep opsećaj videti te metke kako izlaze. Pomislio sam kako bi bilo lepo imati neke Srbe kako stoje ispred mene", rekao je Ivanišević u intervjuu za "Njujork tajms" 1993. godine.

Izjava, ako je verodostojna, zaista je sramna. 

Od tada je prošlo mnogo, mnogo godina. Rat je prošao, rane su ostale, zaceljuju se...

Ipak, deo srpske javnosti traži od Đokovića da prekine saradnju sa "ustašom Ivaniševićem".

Dnevni list "Informer" poklonio je ovoj temi udarnu stranu, uz naslov: "Novače, majstore, mora li taj ustaša?".

U Novakovom PR timu ne uzbuđuju se previše zbog ovih i sličnih komentara. 

"Sve što je imao da kaže povodom angažmana Gorana Ivaniševića za turnir na Vimbldonu Novak Đoković je rekao u svojoj izjavi u kojoj je najavio njihovu saradnju. Kako je takmičenje počelo, svu pažnju i fokus, Đoković je usmerio na odbranu titule", navedeno je iu Novakovog PR tima.

"Informer" je citirao i nekadašnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Radmila Armenulića koji je izjavio da je Ivanišević bio prinuđen da govori protiv Srba.

"Goran mi je lično rekao da su mu dolazili na vrata uz stranke Hrvatske demokratske zajednice, pretili mu, uslovljavali ga da daje takve izjave i tražili novac. U njemu nema mržnje prema Srbima", tvrdi Armenulić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Burazer

03.07.2019 16:33

S obzirom da je ovo objavio "Informer" jasno je da je vijest lažna i zlobamjerna.Da je tačno to što je, navodno, izjavio Ivanišević prava novina bi objavila i faksimil njegove izjave. Ovako, ocrnjuju Noleta koji je ponos i dika srpskog naroda i najbolji ambasador Srbije u svijetu.

ODGOVORITE
Name

re

03.07.2019 17:13

Jeste ovo Ivanisevic izjavljivao, ali ima on tu potrebu (kao i drugi) da mrzi Srbina u sebi, jer nema vecih Srbomrzaca od bivsih Srba. Ovo svakako nikada ne bi izjavio neki Picek ili Mudek iz Zagorja, ali Ivanisevica, kao i ostale nesto mori iznutra.