"Новак се мучио послије АО, притисак га коштао РГ-а!"

Троструки шампион Вимблдона и бивши тренер Новака Ђоковића, Немац Борис Бекер осврнуо се на игру првог тенисера света од почетка године.

Тенис 03.07.2019 | 15:17
"Новак се мучио послије АО, притисак га коштао РГ-а!"
Бекер је рекао да је код Новака ове сезоне приметио знаке опуштања те да верује да је српски тенисер био разочаран што на Ролан Гаросу није успео да освоји пехар и веже сва четири Гренд слема по други пут у каријери.

“Старт сезоне је био одличан, победа на Аустралијан опену, то је био можда и његов најбољи меч у финалима који сам гледао”, каже Бекер.

Потом је дошла мини америчка турнеја, Индијан Велси и Мајами где су изостали очекивани резултати.

“Мучио се после Мелбурна. Ја сам му близак пријатељ. Можда је ту била у питању и мотивација, можда је и превише славио ту трећу узастопну Гренд слем титулу”, сматра Немац.

Троструки освајач Вимблдона каже да је потом дошла сезона турнира на шљаци где је Новаков јасан циљ био Ролан Гарос.

“У сезони турнира на шљаци је ушао у форму. Изгубио је у полуфиналу Париза од Тима, то је било мало разочарање, јасно је било да је ишао на Новак слем. И сада ми је мало нејасно како стоји јер није играо званичне турнире на трави пре овога. Прошле године је играо у Квинсу”, подсетио је бивши Новаков тренер.

На питање, да ли је то што је јурио “Новак слем” имало додатног утицаја на њега, немачки стручњак је одговорио потврдно.

“Мислим да га је тај притисак коштао трофеја. Не бих ништа да одузмем Доминику Тиму у тој победи, он је један од најбољих на шљаци сада, али мислим да је Новак тада био нервознији него иначе. Било је ветровито тог дана, жалио се на све, а то обично није добар знак. Зато је за њега било добро да мало охлади главу и да дође сам осмехом овде на Централни терен. Сећања на прошлу годину свакако нису избледела”, закључио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар