"Novak se mučio poslije AO, pritisak ga koštao RG-a!"

Trostruki šampion Vimbldona i bivši trener Novaka Đokovića, Nemac Boris Beker osvrnuo se na igru prvog tenisera sveta od početka godine.

Tenis 03.07.2019 | 15:17
"Novak se mučio poslije AO, pritisak ga koštao RG-a!"
Beker je rekao da je kod Novaka ove sezone primetio znake opuštanja te da veruje da je srpski teniser bio razočaran što na Rolan Garosu nije uspeo da osvoji pehar i veže sva četiri Grend slema po drugi put u karijeri.

“Start sezone je bio odličan, pobeda na Australijan openu, to je bio možda i njegov najbolji meč u finalima koji sam gledao”, kaže Beker.

Potom je došla mini američka turneja, Indijan Velsi i Majami gde su izostali očekivani rezultati.

“Mučio se posle Melburna. Ja sam mu blizak prijatelj. Možda je tu bila u pitanju i motivacija, možda je i previše slavio tu treću uzastopnu Grend slem titulu”, smatra Nemac.

Trostruki osvajač Vimbldona kaže da je potom došla sezona turnira na šljaci gde je Novakov jasan cilj bio Rolan Garos.

“U sezoni turnira na šljaci je ušao u formu. Izgubio je u polufinalu Pariza od Tima, to je bilo malo razočaranje, jasno je bilo da je išao na Novak slem. I sada mi je malo nejasno kako stoji jer nije igrao zvanične turnire na travi pre ovoga. Prošle godine je igrao u Kvinsu”, podsetio je bivši Novakov trener.

Na pitanje, da li je to što je jurio “Novak slem” imalo dodatnog uticaja na njega, nemački stručnjak je odgovorio potvrdno.

“Mislim da ga je taj pritisak koštao trofeja. Ne bih ništa da oduzmem Dominiku Timu u toj pobedi, on je jedan od najboljih na šljaci sada, ali mislim da je Novak tada bio nervozniji nego inače. Bilo je vetrovito tog dana, žalio se na sve, a to obično nije dobar znak. Zato je za njega bilo dobro da malo ohladi glavu i da dođe sam osmehom ovde na Centralni teren. Sećanja na prošlu godinu svakako nisu izbledela”, zaključio je Beker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar