Спреман за борбу за побједу

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је да се његова владајућа странка СИРИЗА суочавала са веома тешким и великим проблемима, али да су постигли циљ и Грчку извели из меморандума кредитора и економске кризе, преноси агенција АНА-МПА.  

Република Српска 03.07.2019 | 10:36
Спреман за борбу за побједу
Ципрас сматра да је пораз његове странке на недавним европским изборима посљедица тога што је велики дио Грка очекивао да ће држава брже изаћи из кризе и да ће тај процес бити мање болан.

–  Грчка је 2015. године била на ивици хуманитарне кризе. Међународни монетарни фонд као један од грчких кредитора желио је да у Грчкој имплементира модел осиромашења који смо избјегли – истакао је Ципрас у интервјуу за грчку телевизију Скај.

Премијер Ципрас је рекао да је напредак Грчке у четири године мандата његове странке чињенично стање, додавши да данас та земља има позитивну стопу раста. 

– Предузећа се не затварају, имамо 6,3 милијарде евра страних инвестиција, док компаније поново отварају нова радна мјеста, расте туризам и отварају се нови хотели – нагласио је грчки премијер и шеф владајуће странке СИРИЗА. Ципрас је казао да је “спреман за борбу за побједу” на превременим парламентарним изборима у тој земљи 7. јула.

– Грци још нису донијели своју коначну одлуку – поновио је Ципрас, додавши да не живи у облацима, као и да зна шта се дешава у животима обичних грађана.

Превремени парламентарни избори у Грчкој ће бити одржани у недјељу на захтјев премијера Ципраса, услијед лоших резултата његове странке на изборима за Европски парламент када је освојила скоро десет одсто мање гласова у односу на опозициону Нову демократију Киријакоса Мицотакоса.

 (Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxx

03.07.2019 10:28

Неце му Грци опростити име сјеверна македонија .Пропада на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са разлогом

03.07.2019 21:00

Битно је да је Грчка испливала, да плива и носи се са таласима. Неки богами испливати неће. Тону, сваким даном све више. Ноге отежале, вуку доље у тамни бездан. Добро није, нити ће бити. Нису изгледи.

ОДГОВОРИТЕ