Spreman za borbu za pobjedu

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da se njegova vladajuća stranka SIRIZA suočavala sa veoma teškim i velikim problemima, ali da su postigli cilj i Grčku izveli iz memoranduma kreditora i ekonomske krize, prenosi agencija ANA-MPA.  

Republika Srpska 03.07.2019 | 10:36
Spreman za borbu za pobjedu
Cipras smatra da je poraz njegove stranke na nedavnim evropskim izborima posljedica toga što je veliki dio Grka očekivao da će država brže izaći iz krize i da će taj proces biti manje bolan.

–  Grčka je 2015. godine bila na ivici humanitarne krize. Međunarodni monetarni fond kao jedan od grčkih kreditora želio je da u Grčkoj implementira model osiromašenja koji smo izbjegli – istakao je Cipras u intervjuu za grčku televiziju Skaj.

Premijer Cipras je rekao da je napredak Grčke u četiri godine mandata njegove stranke činjenično stanje, dodavši da danas ta zemlja ima pozitivnu stopu rasta. 

– Preduzeća se ne zatvaraju, imamo 6,3 milijarde evra stranih investicija, dok kompanije ponovo otvaraju nova radna mjesta, raste turizam i otvaraju se novi hoteli – naglasio je grčki premijer i šef vladajuće stranke SIRIZA. Cipras je kazao da je “spreman za borbu za pobjedu” na prevremenim parlamentarnim izborima u toj zemlji 7. jula.

– Grci još nisu donijeli svoju konačnu odluku – ponovio je Cipras, dodavši da ne živi u oblacima, kao i da zna šta se dešava u životima običnih građana.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj će biti održani u nedjelju na zahtjev premijera Ciprasa, uslijed loših rezultata njegove stranke na izborima za Evropski parlament kada je osvojila skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju Kirijakosa Micotakosa.

 (Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xxx

03.07.2019 10:28

Nece mu Grci oprostiti ime sjeverna makedonija .Propada na izborima

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa razlogom

03.07.2019 21:00

Bitno je da je Grčka isplivala, da pliva i nosi se sa talasima. Neki bogami isplivati neće. Tonu, svakim danom sve više. Noge otežale, vuku dolje u tamni bezdan. Dobro nije, niti će biti. Nisu izgledi.

ODGOVORITE