Афрички куп нација - вријеме је за расплет...

Познати су сви парови нокаут фазе Афричког купа нација који се одржава у Египту, а већ сада је јасно да домаћин има компликован пут ка "крунисању" пред својом публиком.

Фудбал 03.07.2019 | 13:42
Афрички куп нација - вријеме је за расплет...
А сад - оно право!

Завршена је групна фаза "летњег" Афричког купа нација након ког се врло лако могу извести закључци о фаворитима у наставку такмичења, али ако смо нешто навикли од турнира на "црном континенту" онда је то да се стално дешавају изненађења...

На папиру, за сада, највећи фаворити су Мароко, Египат и Алжир, као једине репрезентације које су до сада остварила све победе, али тек сада треба да покажу снагу.

Египат ће имати незгодан задатак против Јужне Африке (6. јул) у Каиру, док им потом следи дуел са Нигеријом или Камеруном, што није нимало једноставан пут за Мохамеда Салаха и његове саиграче, посебно ако се узме у обзир да их потом у полуфиналу највероватније чека Алжир.

Неће ни "пустињским лисицама" бити једноставно да дођу до те борбе пошто прво имају Гвинеју (7. јул), а потом бољег из дуела Малија и Обале Слоноваче.

Други део жреба делује мало слабије: Мароко прво игра с Бенином (5. јул), па с бољим из дуела Уганде и Сенегала, док други део овог костура чине највеће изненађење досадашњег дела турнира Мадагаскар и ДР Конго, односно Гана и Тунис, који нису одушевили у групној фази, али знају да "помрсе" рачуне.

Финале је заказано за 19. јул у Каиру где чекамо наследника Камеруна.

Подсећамо, све мечеве Купа афричких нација можете пратити на каналима ТВ Арена Спорт, а надамо се и већем броју голова од досадашњих (1,89 по мечу).

ОСМИНА ФИНАЛА КУПА АФРИЧКИХ НАЦИЈА:

Уганда - Сенегал (5. јул, 18.00)
Мароко - Бенин (5. јул, 21.00)
Мадагаскар - ДР Конго (7. јул, 18.00)
Гана - Тунис (8. јул, 21.00)

Нигерија - Камерун (6. јул, 18.00)
Египат - Јужна Африка (6. јул, 21.00)
Алжир - Гвинеја (7. јул, 21.00)
Мали - Обала Слоноваче (8. јул, 18.00)

*парови су груписани на основу костура и даљег укрштања.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар