Afrički kup nacija - vrijeme je za rasplet...

Poznati su svi parovi nokaut faze Afričkog kupa nacija koji se održava u Egiptu, a već sada je jasno da domaćin ima komplikovan put ka "krunisanju" pred svojom publikom.

Fudbal 03.07.2019 | 13:42
Afrički kup nacija - vrijeme je za rasplet...
A sad - ono pravo!

Završena je grupna faza "letnjeg" Afričkog kupa nacija nakon kog se vrlo lako mogu izvesti zaključci o favoritima u nastavku takmičenja, ali ako smo nešto navikli od turnira na "crnom kontinentu" onda je to da se stalno dešavaju iznenađenja...

Na papiru, za sada, najveći favoriti su Maroko, Egipat i Alžir, kao jedine reprezentacije koje su do sada ostvarila sve pobede, ali tek sada treba da pokažu snagu.

Egipat će imati nezgodan zadatak protiv Južne Afrike (6. jul) u Kairu, dok im potom sledi duel sa Nigerijom ili Kamerunom, što nije nimalo jednostavan put za Mohameda Salaha i njegove saigrače, posebno ako se uzme u obzir da ih potom u polufinalu najverovatnije čeka Alžir.

Neće ni "pustinjskim lisicama" biti jednostavno da dođu do te borbe pošto prvo imaju Gvineju (7. jul), a potom boljeg iz duela Malija i Obale Slonovače.

Drugi deo žreba deluje malo slabije: Maroko prvo igra s Beninom (5. jul), pa s boljim iz duela Ugande i Senegala, dok drugi deo ovog kostura čine najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira Madagaskar i DR Kongo, odnosno Gana i Tunis, koji nisu oduševili u grupnoj fazi, ali znaju da "pomrse" račune.

Finale je zakazano za 19. jul u Kairu gde čekamo naslednika Kameruna.

Podsećamo, sve mečeve Kupa afričkih nacija možete pratiti na kanalima TV Arena Sport, a nadamo se i većem broju golova od dosadašnjih (1,89 po meču).

OSMINA FINALA KUPA AFRIČKIH NACIJA:

Uganda - Senegal (5. jul, 18.00)
Maroko - Benin (5. jul, 21.00)
Madagaskar - DR Kongo (7. jul, 18.00)
Gana - Tunis (8. jul, 21.00)

Nigerija - Kamerun (6. jul, 18.00)
Egipat - Južna Afrika (6. jul, 21.00)
Alžir - Gvineja (7. jul, 21.00)
Mali - Obala Slonovače (8. jul, 18.00)

*parovi su grupisani na osnovu kostura i daljeg ukrštanja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar