Голд куп: Мексико преко Хаитија до финала!

Крв, зној и понека суза! Невиђена драма у последњим минутима продужетка!

Фудбал 03.07.2019 | 11:10
Голд куп: Мексико преко Хаитија до финала!
Само последња три минута била су довољна па да се каже да је дуел Мексика и Хаитија у полуфиналу Голд купа био за оне са јаким срцем. Пречка Хаитија у 119. минуту и промашени празан гол Мексика у 121. минуту дизали су публику на ноге, па бацали у очају на колена. Али, када је судија Ал Јасмин из Катара одсвирао крај, Сомбрероси су високо подигли руке од радости, јер су са 1:0 после продужетака прошли у финале. Остала је понека суза на другој страни, Гренадири су испустили историјску шансу...

Осим „тоне“ зноја у беспоштедној борби током 120 и кусур минута, било је и крви на терену. Луис Родригез је после једног дуела пао, а из главе је кренула да му цури крв, за кратко време му је пола лица било црвено. Али, све је прошло без много драме и дреке. Играчима оба тима се баш играо фудбал.

Није Хаити по шансама био инфериоран. Прштале су прилике на обе стране, али нападачима није био дан, док су голмани били на висини задатка.

Минут пре краја регуларног дела, навијачима Мексика је срце стало на секунду. Дезире је имао добру прилику главом, ипак, Очоа је још једном изаша као победник.

Минут одлуке – 93. Продужетак и једна тотално неспретне реакција у шеснаестерцу Хаитија, Раул Хименез је добио ударац у стопало, довољно да јаукне и стропошта се као да га је погодио гром. Судија је био близу... Пенал и гол, управо Раула Хименеза.

И онда потпуна лудница у завршних седам-осам минута. Најпре је статива спасла Хаићане после ударца Пизара, а онда им оквир гола није био савезник приликом шута Кантавеа, који је у 119. минуту погодио пречку.

Тачку на меч могао је, из контре, да стави Монтес, који је у 121. минуту промашио са петерца потпуно празан гол.

На његову срећу, минут после тога судија је одсвирао крај и Мексико је стигао до финала. А, тамо ће играти са бољим из дуела САД – Јамајка.



ГОЛД КУП - Полуфинале

Хаити - Мексико  0:1 (0:0, 0:0)
/Хименез 93п/

21.30 Јамајка - САД

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар