Gold kup: Meksiko preko Haitija do finala!

Krv, znoj i poneka suza! Neviđena drama u poslednjim minutima produžetka!

Fudbal 03.07.2019 | 11:10
Gold kup: Meksiko preko Haitija do finala!
Samo poslednja tri minuta bila su dovoljna pa da se kaže da je duel Meksika i Haitija u polufinalu Gold kupa bio za one sa jakim srcem. Prečka Haitija u 119. minutu i promašeni prazan gol Meksika u 121. minutu dizali su publiku na noge, pa bacali u očaju na kolena. Ali, kada je sudija Al Jasmin iz Katara odsvirao kraj, Sombrerosi su visoko podigli ruke od radosti, jer su sa 1:0 posle produžetaka prošli u finale. Ostala je poneka suza na drugoj strani, Grenadiri su ispustili istorijsku šansu...

Osim „tone“ znoja u bespoštednoj borbi tokom 120 i kusur minuta, bilo je i krvi na terenu. Luis Rodrigez je posle jednog duela pao, a iz glave je krenula da mu curi krv, za kratko vreme mu je pola lica bilo crveno. Ali, sve je prošlo bez mnogo drame i dreke. Igračima oba tima se baš igrao fudbal.

Nije Haiti po šansama bio inferioran. Prštale su prilike na obe strane, ali napadačima nije bio dan, dok su golmani bili na visini zadatka.

Minut pre kraja regularnog dela, navijačima Meksika je srce stalo na sekundu. Dezire je imao dobru priliku glavom, ipak, Očoa je još jednom izaša kao pobednik.

Minut odluke – 93. Produžetak i jedna totalno nespretne reakcija u šesnaestercu Haitija, Raul Himenez je dobio udarac u stopalo, dovoljno da jaukne i stropošta se kao da ga je pogodio grom. Sudija je bio blizu... Penal i gol, upravo Raula Himeneza.

I onda potpuna ludnica u završnih sedam-osam minuta. Najpre je stativa spasla Haićane posle udarca Pizara, a onda im okvir gola nije bio saveznik prilikom šuta Kantavea, koji je u 119. minutu pogodio prečku.

Tačku na meč mogao je, iz kontre, da stavi Montes, koji je u 121. minutu promašio sa peterca potpuno prazan gol.

Na njegovu sreću, minut posle toga sudija je odsvirao kraj i Meksiko je stigao do finala. A, tamo će igrati sa boljim iz duela SAD – Jamajka.



GOLD KUP - Polufinale

Haiti - Meksiko  0:1 (0:0, 0:0)
/Himenez 93p/

21.30 Jamajka - SAD

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar