Партизан завршава трансфер Рикарда Гомеша!

И доводи још два странца! Велики новац је у игри. . .

Фудбал 03.07.2019 | 11:48
Партизан завршава трансфер Рикарда Гомеша!
Рокада у шпицу Партизана. Један странац је дошао, други аутоматски одлази. Чим је Умар Садикстигао међу црно-беле из Роме, у аранжману који подразумева 100.000 евра на име позајмице и право откупа по цени од 1.600.000 евра наредног лета, стекли су се услови да клуб напусти Рикардо Гомеш.

Како сад ствати стоје, трансфер репрезентативца Зеленортских Острва могао би да буде утаначен већ током дана. Остало је да се поради на детаљима, али посао се дефинитивно приводи крају, а од његове реализације у Хумску 1 ће стићи новац који ће значајно утицати на побољшање крвне слике клуба. Под условом да све протекне према наговештајима, трансфер би се могао сматрати једним од најбољих у новијој пословној политици Парног ваљка, јер је у игри око 4.000.000 евра. Имајући у виду да је Рикардо стигао прошлог лета на Топчидерско брдо као слободан играч из Друге лиге Португалије зарада на њему биће приближна, а можда и једнака, а чак можда и надмаши обештећење за Леонарда да Силву Созу, продатог Ал Ахлију из Саудијске Арабије за 4.000.000 евра, пре две сезоне.

Остало је да се прецизира где Рикардо иде, пошто са различитих страна стижу опречне информације.

Најближи је Уједињеним Арапским Емиратима. Према ранијим сазнањима, има усмени договор са Ал Шаржом која би Партизану требало да уплати мало мање од 4.000.000 евра. Но, стигао је касно синоћ абер да би могло да се деси да промени смер и заврши у Ал Аину, који је наводно спреман да иде и до 4.800.000 евра, с тим да је дилема какве услове нуди играчу.

Иако су се помињали саудијски Ал Хилал, као и још неки клубови из арапског света, а у појединим случајевима баратало сумом и до 6.000.000 евра, они ниједног тренутка нису доставили понуде. Партизан је почетком прелазног рока окачио цену од 5.000.000 евра за најбољег стрелца, међутим, кад је постало јасно да ће тешко добити тражено, једино логично делује да буде прихваћено оно што је на столу. Наравно, прелазни рок је, како то тренери и руководиоци воле да кажу, жива ствар, биће током дана још разговора, отворених линија са Блиским истоком, можда се деси и промена смера, међутим, све информације казују да је Гомешов трансфер питање тренутка. Да се “кува“ може се закључити и по томе што 27-годишњи центарфор неће бити у комбинацији за контролни меч у Словенији, са Бектинцима, од 18 часова. Све како не би ризиковао повреду.

Још нешто: комплетан новац од реализације трансфера стрелца 26 голова минуле сезоне Партизан ће добити одмах. Без икаквих рата или одлагања. Део ће инвестирати у јачање тима како би био што конкурентнији у наредној сезони. У игри су, после Умара Садика, још два странца: наводно, један на крилној и један на позицији централног везног. Жеља свих у црно-белом је да они дођу у Словенију током припремног периода како би ухватили залет за старт сезоне. Поготово на међународној сцени, што је у Хумској 1 озачено као приоритет.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар