Partizan završava transfer Rikarda Gomeša!

I dovodi još dva stranca! Veliki novac je u igri. . .

Fudbal 03.07.2019 | 11:48
Partizan završava transfer Rikarda Gomeša!
Rokada u špicu Partizana. Jedan stranac je došao, drugi automatski odlazi. Čim je Umar Sadikstigao među crno-bele iz Rome, u aranžmanu koji podrazumeva 100.000 evra na ime pozajmice i pravo otkupa po ceni od 1.600.000 evra narednog leta, stekli su se uslovi da klub napusti Rikardo Gomeš.

Kako sad stvati stoje, transfer reprezentativca Zelenortskih Ostrva mogao bi da bude utanačen već tokom dana. Ostalo je da se poradi na detaljima, ali posao se definitivno privodi kraju, a od njegove realizacije u Humsku 1 će stići novac koji će značajno uticati na poboljšanje krvne slike kluba. Pod uslovom da sve protekne prema nagoveštajima, transfer bi se mogao smatrati jednim od najboljih u novijoj poslovnoj politici Parnog valjka, jer je u igri oko 4.000.000 evra. Imajući u vidu da je Rikardo stigao prošlog leta na Topčidersko brdo kao slobodan igrač iz Druge lige Portugalije zarada na njemu biće približna, a možda i jednaka, a čak možda i nadmaši obeštećenje za Leonarda da Silvu Sozu, prodatog Al Ahliju iz Saudijske Arabije za 4.000.000 evra, pre dve sezone.

Ostalo je da se precizira gde Rikardo ide, pošto sa različitih strana stižu oprečne informacije.

Najbliži je Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prema ranijim saznanjima, ima usmeni dogovor sa Al Šaržom koja bi Partizanu trebalo da uplati malo manje od 4.000.000 evra. No, stigao je kasno sinoć aber da bi moglo da se desi da promeni smer i završi u Al Ainu, koji je navodno spreman da ide i do 4.800.000 evra, s tim da je dilema kakve uslove nudi igraču.

Iako su se pominjali saudijski Al Hilal, kao i još neki klubovi iz arapskog sveta, a u pojedinim slučajevima baratalo sumom i do 6.000.000 evra, oni nijednog trenutka nisu dostavili ponude. Partizan je početkom prelaznog roka okačio cenu od 5.000.000 evra za najboljeg strelca, međutim, kad je postalo jasno da će teško dobiti traženo, jedino logično deluje da bude prihvaćeno ono što je na stolu. Naravno, prelazni rok je, kako to treneri i rukovodioci vole da kažu, živa stvar, biće tokom dana još razgovora, otvorenih linija sa Bliskim istokom, možda se desi i promena smera, međutim, sve informacije kazuju da je Gomešov transfer pitanje trenutka. Da se “kuva“ može se zaključiti i po tome što 27-godišnji centarfor neće biti u kombinaciji za kontrolni meč u Sloveniji, sa Bektincima, od 18 časova. Sve kako ne bi rizikovao povredu.

Još nešto: kompletan novac od realizacije transfera strelca 26 golova minule sezone Partizan će dobiti odmah. Bez ikakvih rata ili odlaganja. Deo će investirati u jačanje tima kako bi bio što konkurentniji u narednoj sezoni. U igri su, posle Umara Sadika, još dva stranca: navodno, jedan na krilnoj i jedan na poziciji centralnog veznog. Želja svih u crno-belom je da oni dođu u Sloveniju tokom pripremnog perioda kako bi uhvatili zalet za start sezone. Pogotovo na međunarodnoj sceni, što je u Humskoj 1 ozačeno kao prioritet.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar