Ђорђевић: Сви знају зашто их нема!

Калинић је разумео зашто га нема! "Међутим, његово наступање у репрезентацији није завршено, у будућности, као и до сада, зависи од форме, терена, резултата и понашања", казао је селектор Саша Ђорђевић који је тиме потврдио да нико није "прецртан заувијек".

Кошарка 03.07.2019 | 12:07
Ђорђевић: Сви знају зашто их нема!
Отпало их је много више, али одсуство Николе Калинића и Немање Недовића са списка од 18 играча који ће почети припрме за Мундобаскет у Кини највише је заинтригирало кошаркашку јавност у Србији, понајвише баш због тога што су, кад је здравствено стање дозвољавало, били мање-више редовни у тиму Александра Ђорђевића. Логично, кренуле су спекулације о разлозима њиховог испадања са списка, Недовић је подига температуру објавом у којој је навео да му је само криво што је о Ђорђевићевој одлуци сазнао преко Твитера...

Вијест недјеље саопштена је на сајту Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Саша Ђорђевић одлучио је да на тај начин медијима саопшти да је "скратио" списак за Мундобаскет са 34 кошаркаша на "оптималних" 18, а највеће изненађење на њему свакако је био изостанак Николе Калинића и Немање Недовића који су били важан дио екипе.

Селектор је одлучио да их не води на припреме, изостало је објашњење, због чега су, као што је увијек нормално на овим просторима, почела нагађања...

У кратком разговору за "Спортски журнал", Ђорђевић није у детаље објашњавао зашто се понаособ захвалио сваком од 16 играча који су нестали са списка, сматрајући да је пристојно да такве информације остану међу њима.

Оно што је нагласио јесте да није било љутитих реакција.

А шта каже сам селектор?

“Сви играчи знају зашто их нема, али дозволите да то остане између нас“, рекао је Ђорђевић у ексклузивном интервјуу за Спортски журнал.

На Журналово инсистирање нешто је опширнији био када је говорио о Калинићу.

“Разговарао сам са Калинићем у понедељак и он је реаговао изузетно зрело и позитивно. Разумео је и схватио причу зашто га
сада нема. Међутим, јегово наступање у репрезентацији није завршено, у будућности као и до сада зависи од форме, терена, резултата, понашања“, одговара Ђорђевић.

Занимљив коментар имао је и око останка на списку тројице играча који због повреде прошле сезоне практично нису играла: Милана Мачвана, Огњена Кузмића и Дејана Тодоровића. Није само да ће у репрезентацији радити на форми пред повратак на терен на клупском нивоу, већ је и дугорочна стратегија селектора...

“Размишљали смо и о играчима који ће моћи да се одазову за прозоре квалификација за Европско првенство. Најважније је сада Светско првенство, али важно је и оно што ће доћи после тога. Све радимо плански“, каже Ђорђевић за Журнал.

Сребрне медаље са Светског првенства 2014, Европског 2017, те Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2018. говоре да заиста јесте тако...

Овим се наравно неће завршити нагађања око статуса Николе Калинића, који се није огласио казавши да само "нема коментар", док је нешто опширнији био Немања Недовић.

Бек италијанског Милана је прихватио одлуку селектора, казавши да је "разочаран", уз констатацију да му је тешко пало што је за "прецртавање" сазнао на друштвеној мрежи Тwиттер, из чега се може протумачити да га нико из КСС није обавијестио прије објављивања списка.

Његов случај Александар Ђорђевић није коментарисао за "Журнал", потпитања су изостала из разлога што се сматрало да ни одговора неће бити...

А какав је случај са реконвалесцентима Тодоровићем, Мачваном и Кузмићем?

"Они ће бити са нама на припремама како би што прије након повреда вратили у форму, што ће им и те како значити, како за игре у клубу, тако и у репрезентацији. Наравно, размишљали смо и о играчима који ће моћи да се одазову за прозоре квалификација за Евробаскет. Најважније је сада Свјетско првенство, али важно је и оно што ће доћи послије тога. Све радимо плански", навео је Ђорђевић који је овим практично потврдио да му је остало да "прецрта" три имена за коначан списак.

Хтио је посебно да нагласи ово...

"Списак и папир не играју, важно је оно што покажемо на терену. Не бјежимо од борбе за медаљу, али Грци долазе са Адетокунбом, Аустралијанци са десеторицом НБА играча, доминантних у најјачој лиги, Њемачка која нас је два пута добила имаће Шредера, Клебера, Фојтмана...Шпанци имају Марка Гасола и Ибаку, носиоце НБА прстена плус играче који су стално учесници завршних турнира, а Французи су са Де Колоом и најбољим дефанзивцем Рудијем Гобером", казао је Александар Ђорђевић и потом се осврнуо на тим Србије, прије него што је све добило "алиби" призвук:

"Имамо и ми јак тим, али нас чекају тешке припреме!", рекао је селектор.

"Морамо бити скромног понашања и најбоље се спремити. Само они који су освајали медаље знају колико је тежак пут до њих".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар