Đorđević: Svi znaju zašto ih nema!

Kalinić je razumeo zašto ga nema! "Međutim, njegovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja", kazao je selektor Saša Đorđević koji je time potvrdio da niko nije "precrtan zauvijek".

Košarka 03.07.2019 | 12:07
Đorđević: Svi znaju zašto ih nema!
Otpalo ih je mnogo više, ali odsustvo Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića sa spiska od 18 igrača koji će početi priprme za Mundobasket u Kini najviše je zaintrigiralo košarkašku javnost u Srbiji, ponajviše baš zbog toga što su, kad je zdravstveno stanje dozvoljavalo, bili manje-više redovni u timu Aleksandra Đorđevića. Logično, krenule su spekulacije o razlozima njihovog ispadanja sa spiska, Nedović je podiga temperaturu objavom u kojoj je naveo da mu je samo krivo što je o Đorđevićevoj odluci saznao preko Tvitera...

Vijest nedjelje saopštena je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Saša Đorđević odlučio je da na taj način medijima saopšti da je "skratio" spisak za Mundobasket sa 34 košarkaša na "optimalnih" 18, a najveće iznenađenje na njemu svakako je bio izostanak Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića koji su bili važan dio ekipe.

Selektor je odlučio da ih ne vodi na pripreme, izostalo je objašnjenje, zbog čega su, kao što je uvijek normalno na ovim prostorima, počela nagađanja...

U kratkom razgovoru za "Sportski žurnal", Đorđević nije u detalje objašnjavao zašto se ponaosob zahvalio svakom od 16 igrača koji su nestali sa spiska, smatrajući da je pristojno da takve informacije ostanu među njima.

Ono što je naglasio jeste da nije bilo ljutitih reakcija.

A šta kaže sam selektor?

“Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas“, rekao je Đorđević u ekskluzivnom intervjuu za Sportski žurnal.

Na Žurnalovo insistiranje nešto je opširniji bio kada je govorio o Kaliniću.

“Razgovarao sam sa Kalinićem u ponedeljak i on je reagovao izuzetno zrelo i pozitivno. Razumeo je i shvatio priču zašto ga
sada nema. Međutim, jegovo nastupanje u reprezentaciji nije završeno, u budućnosti kao i do sada zavisi od forme, terena, rezultata, ponašanja“, odgovara Đorđević.

Zanimljiv komentar imao je i oko ostanka na spisku trojice igrača koji zbog povrede prošle sezone praktično nisu igrala: Milana Mačvana, Ognjena Kuzmića i Dejana Todorovića. Nije samo da će u reprezentaciji raditi na formi pred povratak na teren na klupskom nivou, već je i dugoročna strategija selektora...

“Razmišljali smo i o igračima koji će moći da se odazovu za prozore kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Najvažnije je sada Svetsko prvenstvo, ali važno je i ono što će doći posle toga. Sve radimo planski“, kaže Đorđević za Žurnal.

Srebrne medalje sa Svetskog prvenstva 2014, Evropskog 2017, te Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2018. govore da zaista jeste tako...

Ovim se naravno neće završiti nagađanja oko statusa Nikole Kalinića, koji se nije oglasio kazavši da samo "nema komentar", dok je nešto opširniji bio Nemanja Nedović.

Bek italijanskog Milana je prihvatio odluku selektora, kazavši da je "razočaran", uz konstataciju da mu je teško palo što je za "precrtavanje" saznao na društvenoj mreži Twitter, iz čega se može protumačiti da ga niko iz KSS nije obavijestio prije objavljivanja spiska.

Njegov slučaj Aleksandar Đorđević nije komentarisao za "Žurnal", potpitanja su izostala iz razloga što se smatralo da ni odgovora neće biti...

A kakav je slučaj sa rekonvalescentima Todorovićem, Mačvanom i Kuzmićem?

"Oni će biti sa nama na pripremama kako bi što prije nakon povreda vratili u formu, što će im i te kako značiti, kako za igre u klubu, tako i u reprezentaciji. Naravno, razmišljali smo i o igračima koji će moći da se odazovu za prozore kvalifikacija za Evrobasket. Najvažnije je sada Svjetsko prvenstvo, ali važno je i ono što će doći poslije toga. Sve radimo planski", naveo je Đorđević koji je ovim praktično potvrdio da mu je ostalo da "precrta" tri imena za konačan spisak.

Htio je posebno da naglasi ovo...

"Spisak i papir ne igraju, važno je ono što pokažemo na terenu. Ne bježimo od borbe za medalju, ali Grci dolaze sa Adetokunbom, Australijanci sa desetoricom NBA igrača, dominantnih u najjačoj ligi, Njemačka koja nas je dva puta dobila imaće Šredera, Klebera, Fojtmana...Španci imaju Marka Gasola i Ibaku, nosioce NBA prstena plus igrače koji su stalno učesnici završnih turnira, a Francuzi su sa De Koloom i najboljim defanzivcem Rudijem Goberom", kazao je Aleksandar Đorđević i potom se osvrnuo na tim Srbije, prije nego što je sve dobilo "alibi" prizvuk:

"Imamo i mi jak tim, ali nas čekaju teške pripreme!", rekao je selektor.

"Moramo biti skromnog ponašanja i najbolje se spremiti. Samo oni koji su osvajali medalje znaju koliko je težak put do njih".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar