КА: Бразилци ''уништили'' Месија и Аргентину за финале!

Меси опет извисио, Бразил у финалу након 12 година! Фирмино и Жесус кажњавали су промашаје Аргентине, па је тако Лео Меси и девето такмичење са "гаучосима" напустио без трофеја који се толико дуго чека.  Бело Оризонте преживео Минеиразо, Фирмино и Жезус стрељали Месија, Аргентинци бесни због ДВА пенала: Судије нас покрале! Бразил у финалу Копа Америке.

Фудбал 03.07.2019 | 09:54
КА: Бразилци ''уништили'' Месија и Аргентину за финале!
Ни ово није ТА година за аргентински фудбал!

"Гаучоси" су некако прошли групу, најбољу партију приказали против Венецуеле, али их је у полуфиналу Копа Америке дочекао Бразил и послао кући - головима Жесуса и Фирмина - 2:0 (1:0).

Највеће ривалство у историји репрезентативног фудбала и у овој епизоди је припало Бразилцима који су пред домаћом публиком у Бело Оризонтеу приказали солидан фудбал, довољан да се ривал без самопоуздања избаци са турнира.

Није да Аргентина није имала шансе, погађала је оквир гола преко Месија и Агуера, вјероватно била бољи ривал у већем дијелу утакмице, али није имала завршницу као "кариоке".

Бразилци су већ у 19. минуту повели када су Фирмино и Жесус замијенили мјеста, па је тако нападач Ливерпула с лијевог бока послао лопту за шпица Ситија, а овоме није било тешко да закуца лопту у мрежу немоћног Франка Арманија.

Испромашивали су се Аргенентици, а онда су у 71. минуту поново исти играчи били у центру пажње, само што је овога пута напад текао по десној страни, са замијењеним улогама.

Фирмино је дочекао лопту Жесуса и као у школском дворишту дуплирао предност.

Ово је значило и да ће Лионел Меси још једном остати без трофеја са репрезентацијом Аргетине - у деветом покушају на великом такмичењу, с тим да је претходна два пута стизао до финала Копа Америке, а сада је заустављен корак раније.

Остају му "тек" Олимпијске игре са којих има пехар из 2008. године.

Питање је колико му је покушаја остало пошто је прославио 32. рођендан, а један од посљедњих ће свакако бити Свјетско првенство у Катару, ако и даље буде у оваквој форми.

Бразилци су друге стране показују да могу да играју и без Нејмара, пошто су обезбиједили меч за трофеј први пут послије 2007. године.

Тада су разбили Аргентину, а овога пута ће играти против бољег из дуела Перуа и Чилеа, двоструког узастопног шампиона, али је добра вијест за њих да ће имати своју публику уз себе, како би дошли до шестог трофеја првенства Јужне Америке.

Што се тиче Месија, до неког сљедећег пута и неке боље Аргентине...



Имала је Аргентина и гора издања, имала је сигурно и поразе за које их је било лакше критиковати, али они од Бразила ипак највише боле. Посебно кад нису заслужени, мада ће темпераментни Јужноамериканци ретко када признати да јесу. С тим да Гаучоси овог пута заиста можда и имају разлог да се буне на одлуке судије Родија Замбрана, али би пре свега морали да буду љути на себе. Јер шансе које су они ствари нису користили, а Бразил је на другој страни имао убитачан тандем Роберто Фирмино – Габријел Жезус. Две комбинације премијерлигашког тандема донела су Титеовимизабраницима великих 2:0 и пласман у финале Копа Америке у коме ће одмерити снаге са бољим из дуела Перуа и Чилеа.

Аргентина иде кући. Поново без трофеја. Последња успомена још једном ће бити фотографија Лионела Месиа подбоченог и потиштеног на центру терена. Мада овог пута стварно нико рећи да је до њега. Никад и није било, али против Бразила у полуфиналу Меси је одиграо можда и најбољи меч на Копа Америци. Погодио је и стативу, кум Серхио Агуеро је уздрмао пречку. Бразилци нису праштали. Жезус и Фирмино су на терен изашли са оним маскама џелата и немилосрдно ударали секиром у срца аргентинских навијача кад год су добили прилику.

Прва је стигла већ у 19. минуту, уз мало среће мора се признати. Дани Алвес, момак који већ деценију и кусур балансира на ивици генијалца и лудака, сагнуо се са намером да пусти лопту да га прескочи, али му се она некако наместила на стопало. А Алвес има усађени рефлекс кад види брисан простор до противничког гола. Превише је лако избацио из кадра Леандра Паредеса, не би то смело да се дешава задњем везном од 40.000.000 евра, одложио лопту до Фирмина, а овај као на тацни послужио Жезуса и то је било 1:0.

Од тог тренутка, рећи ће Аргентинци, Гаучоси су били бољи тим на терену и гурнули домаћина у потчињен положај, али то је само делимично тачно. Гости су само на моменте изгледали надмоћно, Бразилци су ишли ка циљу. Мада је било неколико претећих акција противника, срећом и Алисона на голу да са неколико сигурних реакција улије саиграчима самопоуздање.

Аргентинци ће ипак наставити по своме и тврдити да је за нетакнуту мрежу Бразилаца ипак најзаслужнији судија Роди Замбрано. Еквадорац их је, уверени су, оштетио за два чиста пенала. И заиста јесту детаљи за полемику.

Посебно зато што је овај други споран детаљ претходио другом поготку Бразила. Меси је пробао да протне лопту до Агуера, њега је саплео Дани Алвес. Можда и јесте, али и да није – лопта не би прошла до Куна и вероватно због тога судија је пустио да се игра настави. Грешка Гаучоса је била што до тог тренутка веома добри Хуан Фојт то није учинио, већ је наставио да гледа у судије. Да није видео би поред себе за спринт спремног Жезуса. Док се Фојт освестио Жезус је већ био “светлосним годинама“ испред. Лако је обишао и Хермана Пецелу – несхватљиво је како су јефтино испадали Аргентинци у одсудним тренуцима – и потом се реванширао Фирмину за асистенцију код гола. Било је то 2:0.

Испоставило се на крају, био је то и крај Аргентине, мада је могло да буде и другачије. У 84. минуту још једна ситуација због које су аргентински медији похрлили да кривца потраже у судијској петорци. Корнер, Николас Отаменди у залету, Артур му је нимало случајно улетео лактом, Родри Замбрано се ни тада није чуо.

Бразил је прошао у финале, Аргентини је остало да тражи изговоре. Ришарлисон им је немилосрдно поручио: “Нек плачу до краја живота“. Само нек Ричарлисон моли бога да негде на клупском нивоу не налети на Месија. Направиће га на будалу. Јер бесан је Меси. Надао се да ће коначно узети бар тај један трофеј са репрезентацијом. Авај, ништа, иако у Бразилу нису изабраници Лионела Скалонијаизгледали толико ужасно као на Мундијалу у Русији.

“Дали су гол рано, други након што судије нису свирале пенал над Агуером. Притом су нам на средини давали картоне за неке будалаштине. ВАР нису ни консултовали. Невероватно“, грмео је после меча Меси, који заиста ретко коментарише суђење, пробајте само да потражите сличне коментаре на интернету.

Имун није могао да остане ни селектор Скалони.

“Није ми се допало суђење. Таљафику је судијски све време говорио да има жути картон, условљавао је игру. Сви ти мали детаљи су ишли на њихову страну. Не бих рекао да је судија био криминалан, али није био дорасао задатку“.

Џаба све. Остаје чињеница да Аргентина није савладала Бразил још од 2005. године. А у фудбалу, знамо то сви, само победе ваде флеке. Ова вечерашња посебно ће значити становницима Бело Хоризонтеа, који су већ пет година имали кошмарне снове због чувеног “Минеираза“ када су у полуфиналу Мундијала 2014. баш овде Бразилци изгубили од Немачке са 1:7. Сада је 52.000 људи на стадиону Минеирао добило мало лепшу успомену да је врти у глави. Најлепшу у ствари.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар